V vrečki ni artiklov.

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle je bil rojen v Nemčiji, kjer je preživel prvih trinajst let. Po diplomi na Univerzi v Londonu je začel delati kot raziskovalec in doktorski kandidat na Univerzi v Cambridgeu. Ko je bil star 29 let, je doživel globoko duhovno preobrazbo in postal tako rekoč nov človek. Preobrazba ga je usmerila na povsem novo življenjsko pot. Naslednja leta je posvetil razumevanju, povezovanju in poglabljanju te preobrazbe. Nanj se je obračalo vse več ljudi, ki so jih zanimale njegove življenjske izkušnje, in tako je sčasoma začel v Londonu delati kot svetovalec.

Od leta 1996 živi v Vancouvru v Kanadi ter potuje, predava in vodi seminarje ter delavnice po vsem svetu. Ob tem ne izpostavlja in ne izključuje nobene duhovne tradicije ali religije. V svojih predavanjih jasno in povsem razumljivo posreduje preprosto, a globoko sporočilo: »Je izhod iz trpljenja, je pot v mir. Potrebna je le svetloba zavesti. Vi ste ta svetloba.«

Eckhart Tolle

Eckhart Tolle , rojen Ulrich Leonard Tölle, je duhovni učitelj in najbolj prodajani avtor. Leta 2008 je The New York Times EckhartaTolle-ja označil za "najbolj priljubljenega duhovnega avtorja v ZDA". Leta 2011 ga je Watkins Review uvrstil med najbolj duhovno vplivne osebe na svetu. Eckhart Tolle ni identificiran z nobeno posebno religijo, vendar je nanj vplival širok spekter duhovnih del.

Otroštvo Eckharta Tolle-ja je bilo zelo nesrečno – starša sta se ločila, prav tako je živel v povojni Nemčiji, kjer je živel v strahu in tesnobi. Ko se je pri 13 letih preseli k očetu v Španijo,  ga oče ni silil hoditi v šolo, zato se je Eckhart Tolle odločil, da bo doma študiral literaturo, astronomijo in različne jezike.

Pri 19 letih se je Eckhart Tolle preselil v Anglijo in tri leta učil nemščino in španščino v londonski šoli za študij jezikov. V zgodnjih dvajsetih se je odločil, da bo nadaljeval s študijem filozofije, psihologije in literature ter se vpisal na univerzo v Londonu. Po diplomi so mu na univerzi v Cambridgeu ponudili štipendijo za podiplomske raziskave, kamor se je vpisal leta 1977, a je kmalu zatem študij opustil.

Eckhart Tolle je dejal, da je bil velik del svojega življenja depresiven, dokler pri 29 letih ni doživel "notranje preobrazbe". Nato je bil nekaj let  "v stanju globoke blaženosti", preden je postal duhovni učitelj. Svoje ime je spremenil iz Ulricha v Eckhart -  v sanjah je videl ime Eckhart na eni od knjig na kupu, kmalu potem, pa je v resničnem življenju naletel na psihičnega prijatelja, ki ga je od nikoder poklical Eckhart, zato je spremenil ime.

Svojo prvo knjigo Zdaj! Resnično tvoj je samo ta trenutek je Eckhart Tolle The Power of Now začel pisati leta 1997, na seznam najbolje prodajanih v reviji New York Times pa je dosegel leta 2000. Od takrat se je knjiga prodala v več milijonih izvodih.

Leta 2008 se je Eckhart Tolle pridružil Oprah Winfrey, s katero sta v živo vodila 10 spletnih seminarjev.

Knjiga ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek je prevedena v 35 jezikov. Tudi njegova naslednja knjiga Nova zemlja je postala svetovna uspešnica, obe knjigi pa se uvrščata med najvplivnejša duhovna gradiva sedanjega časa.

Dela Eckharta Tolle-ja: Sporočilo tišine, Nova zemlja, ZDAJ! Resnično tvoj je samo ta trenutek  in Živeti v sedanjem trenutku


Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani