Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Edini sin

Na zalogi
SKU
978-961-274-179-2
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €
Audeguyjev roman se bistroumno vije; pripoved je odmerjena s slastjo, z ironičnim humorjem in drzno iznajdljivostjo … Mikavno in inteligentno …
Dodaj na seznam želja

Audeguyjev Edini sin, ki v pogumnem in zgodovinsko intrigantnem proznem metu zaupa zgodbo Rousseaujevega pozabljenega brata Françoisa, pomenljivo, ironično in čutno premeša razsvetljeno ozračje 18. stoletja. Z vrhunsko bravuro pisano romaneskno delo je leta 2007 obsijala najpomembnejša francoska literarna nagrada (prix des Deux Magots). 

Jean-Jacques Rousseau v Izpovedih le dvakrat omeni svojega starejšega brata Françoisa. V Edinem sinu zatorej Stéphane Audeguy obudi Rousseaujevega pozabljenega brata; to napravi v maniri mračne, napete zgodbe, ki predstavi skrivnostni svet Pariza v 18. stoletju. Že v ranih letih vpeljanemu v filozofijo svobodomiselnosti in pozneje danemu v uk k urarju, se družina odreče Françoisu, zato se ta zateče v pariško podzemlje.

Tam si poišče delo v bordelu, kamor zahajajo politiki in duhovniki, in začne svojo osebno študijo raznolikosti spolnega poželenja – do njenih najskrivnostnejših nagnjenj. Audeguy se pri raziskovanju medsebojnega delovanja med posameznikom in družbo poslužuje svobodomiselnega napredka v rousseaujevski tradiciji, vendar s povsem drugačnimi poudarki. Pogumno in zgodovinsko intrigantno delo Edini sin je v mnogo pogledih Françoisov osebni, a od Izpovedi nedvomno drugačen portret človeške narave.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-274-179-2
Leto izdaje 2013
Število strani 208
Dimenzije 13,0 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Sanje
Avtor Stéphane Audeguy
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Edini sin
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Edini sin

Cena 24,00 €