V vrečki ni artiklov.
Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja
Izid te preproste, a pomembne knjige v slovenski prostor v lahkotnem slogu prinaša obsežno zbirko pozitivnih idej in učinkovitih rešitev.

Poceni in preproste rešitve za znaten dvig kakovosti življenja, stabilizacijo klimatskih in gospodarskih ekstremov, prehod v nizko-ogljično družbo, višanje ravni samooskrbe in lokalne samouprave, predvsem pa za preseganje butalskega ponavljanja škodljivih vedenjskih vzorcev, kakršnemu smo priča. Zbor genialnih rešitev, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu. Te rešitve vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujajo pozitivnost, samoiniciativnost in ustvarjalnost.

»Na svetu se dogaja revolucija z nešteto majhnimi jedri zdravih skupin ljudi. Ta jedra med rakavim tkivom, ki je omrežilo planet, počasi gradijo trdoživo, zdravo življenje. (R)evolucijo prinašajo brez pompa, brez kričečih zastav in političnih govorov, s tihim, aktivnim prevzemanjem vajeti v svoje roke, v duhu besed Marshalla McLuhana: Na vesoljski ladji Zemlja ni potnikov. Vsi smo posadka.  V tej knjigi ne boste našli instant 'receptov', ampak poglobljene uvide, ki delujejo kot lijak za ideje, ki jih sami že nosite v sebi.«
 
O avtorju:

Nara je človek, ki si upa živeti drugače in na podlagi lastne izkušnje o tem tudi pisati. Znan je kot pisatelj in prevajalec, kot odličen vegetarijanski kuhar, maser, navdušenec nad permakulturo, divjimi rastlinami, ekovasmi in pristno skupnostjo, pa tudi kot eden od koordinatorjev akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu! in akcije Očistimo svet 2012.

Pogosto nastopa kot zabaven in navdihujoč predavatelj o zelo raznovrstnih temah. Otroci se lepijo nanj, ker pripoveduje najboljše pravljice. Kot avtorja za otroke ga lahko spoznate ob knjigi Zaklad z otoka Sumsama, prve iz zbirke Pipilon, ki bo obsegala pet knjig. Leta 2010 je bil dobitnik nagrade za najboljši slovenski esej.

Prebijanje ledu, pionirstvo, začenjanje novih poglavij na vseh področjih, ki ga pritegnejo, to je Narino življenje. Mojster ni v ničemer, je pa dober v marsičem. Kar je najpomembneje: to zna dobro opisati, zato je njegove knjige in članke užitek brati.
978-961-92643-7-9 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielpreview/preview694a43af74a50bec0276090297ebb3e5.jpg 978-961-92643-7-9
17.9 EUR 2021-08-09 Zaloga: Na zalogi

Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja Nara Petrovič

Priročen esejistično-dnevniški koktajl z recepti za rešitev sveta

Zbor genialnih rešitev, do katerih so prišli v stotinah ekoloških naselij po svetu. Te rešitve vračajo samozavest in zaupanje v zdravo pamet, spodbujajo pozitivnost, samoiniciativnost in ustvarjalnost.»Na svetu se dogaja revolucija z nešteto majhnimi jedri zdravih skupin ljudi. Ta jedra med rakavim tkivom, ki je omrežilo planet, počasi gradijo trdoživo, zdravo življenje. (R)evolucijo prinašajo brez pompa, brez kričečih zastav in političnih govorov, s tihim, aktivnim prevzemanjem vajeti v svoje roke, v duhu besed Marshalla McLuhana: Na vesoljski ladji Zemlja ni potnikov. Vsi ...
Cena: 17,90 €

Podrobnosti artikla Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

ISBN 978-961-92643-7-9
Leto izdaje 2012
Število strani 251
Dimenzije Ne
Vezava Mehka vezava
Izdal Žarek
Avtor Nara Petrovič

O avtorju Ekološka naselja in trajnostna kultura bivanja

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).