KNJIGA MESECA - svetovna uspešnica Moč Zemlje + GRATIS dostava:)

V vrečki ni artiklov.
Ekološki indigo za lase

Naravna barva za lase

Indigo se uporablja kot naravna barva za lase, saj gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravna barva za lase, je brez kemikalij. Z različnim razmerjem kane in indiga si lahko odlično pobarvamo lase na različne rjave odtenke las.

Indigo

Modro barvilo (indigotin) se uporablja za barvilo skupaj s kano in/ali seno za različne rjave odtenke las, vendar nikoli samostojno. Indigo kot naravna barve se kot zmes pripravi tik pred nanosom na lasišče. V kolikor uporabljate indigo v zmesi, NE uporabite limone v vodi skupaj s kano in/ali seno.

Indigo je grmovnica, ki zraste do 2 metra visoko. Ima svetlo zelene, pahljačaste liste in roza do vijolične cvetove. Pri koreninah razvije dušikove mehurčke, ki so pomembni za izboljšavo kakovosti kislih tal.  Poleg indigotina vsebuje še druge zdravilne učinkovine. 

V Starem veku je bil indigo najdragocenejše barvilo, po njem je Indija  dobila ime.  Z njim  so barvali bombaž, konopljo, lan, volno in  svilo,  prve kavbojke Lewis pa so bile  obarvane ravno z indigom. Leta 1878  je nemški kemik Adolf von Baeyer plavo barvilo sintetiziral in od takrat se v tekstilni in prehranski industriji večinoma uporablja sintetizirano barvilo indiga.

Za mešanje zmesi priporočamo leseno žlico, za nanos čopič ter priročen šal za po barvanju oz. negi las.

Pakiranje: 100 g

Poreklo: Indija

Sestavine: Indigofera tinctoria powder

Shranjevanje: Naravni indigo puder morate shranjevati v zaprti vrečki v temnem in suhem prostoru. Rok uporabe prahu je pri pravilnem shranjevanju je največ 2 leti.

Certifikati:

46846546 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/e/k/ekoloski_indigo_za_lase.jpg
16.7 EUR 2021-06-23 Zaloga: Na zalogi
-20%

Ekološki indigo za lase

Ekološki indigo za lase

Indigo se uporablja kot naravna barva za lase. Gre za rastlino z modrim pigmentom. Popolnoma naravno in brez kemikalij.

Vroča cena: 16,70 €

Prihranek: 4,20 € (20%)

Redna cena: 20,90 €

Podrobnosti artikla Ekološki indigo za lase

Izdal Etnobotanika

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ekološki indigo za lase

Vroča cena: 16,70 €

Prihranek: 4,20 € (20%)

Redna cena: 20,90 €

Ekološki indigo za lase

Oglejte si tudi