V vrečki ni artiklov.

Eline Snel

ELINE SNEL je terapevtka in MBSR (Mindfulness-based stress reduction) certificirana trenerka, ki vodi Akademijo za poučevanje čuječnosti na Nizozemskem.  Že več kot dvajset let razvija in poučuje na tečajih, ki temeljijo na čuječnosti, ter uri učitelje za izvajanje MBSR tehnik. Njen program se uporablja v številnih osnovnih šolah na Nizozemskem. Pred nedavnim je v različnih srednjih šolah pričela s pilotnim projektom, kjer najstnike uči vaj čuječnosti. Eleine po svojem programu uči tudi v Belgiji, Franciji in Nemčiji. 

Eline Snel 

Eline Snel je leta 2008 ustanovila Mednarodno akademijo za miselno poučevanje (Academy for Mindful Teaching), da bi usposobila strokovnjake iz smeri izobraževanja in (duševnega) zdravstva po metodi "Pomembnost čuječnosti". To metodo je Eline Snel razvila iz svoje prakse. 

Kot trenerka za pozornost Eline Snel izvaja osem tedenske MBSR (Mindfulness-based stress reduction) tečaje usposabljanja za posameznike. Napisala je več knjig, namenjenih otrokom, mladostnikom in njihovim staršem: Sedeti pri miru kot žaba, Breathe through this, Sitting still like a frog; your mindfulness matters workbook. Knjiga Sedeti pri miru kot žaba je bila prodana v več kot 600.000 izvodih v 33 državah. Od leta 2017 pa lahko otroci na daljših poletih letalske družbe Air France poslušajo meditacije iz knjige Sedeti pri miru kot žaba. 

Od leta 1980 Eline Snel deluje kot neodvisna terapevtka in trenerka. Od leta 1990 razvija tečaje meditacije in ozaveščanja. Kot certificirana trenerka pozornosti in trenerka sočutja že vrsto let pomaga odraslim, otrokom in mladostnikom.

Izobraževalni tečaji Elin Snel se izvajajo na Nizozemskem, v Belgiji, Franciji, Španiji, Latinski Ameriki in Hong Kongu. Sodeluje z neverjetno ekipo profesionalnih in predanih trenerjev. Je tudi gostujoča učiteljica v zdravstvenem centru Univerzitetnega zdravstvenega centra Radboud.

Eline Snel je razvila več programov usposabljanja in štiri priročnike za različne starostne kategorije, stare od 5 do 19 let. Pri otrocih, starimi med 4 in 7 let se je izkazalo, da potrebujejo različne meditacije in oblike dela kot otroci, stari med 8 in 12 let. To velja tudi za razlike med 13-letnimi mladostniki in 19-letnimi mladostniki. Ti priročniki za trenerje se uporabljajo v mnogih šolah. Tako v osnovnem in srednješolskem izobraževanju, kot v organizacijah za duševno zdravje in zasebnih praksah. Eline Snel je za starše in učitelje razvila tudi program Mindfulness in Education (MiE). 

Metoda »žaba« je bila znanstveno raziskana in različne študije so pokazale pozitiven vpliv na počutje, vedenje, nihanje razpoloženja, učne procese in strah pred neuspehom.

Več informacij o njej lahko najdete na www.elinesnel.com.

Intervju z Eline Snel o knjigi Sedeti pri miru kot žaba.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani