Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

En in edini Ivan

Na zalogi
SKU
9789616893978
Dodaj v primerjavo
Cena 16,90 €
Dodaj na seznam želja

Ivan je umirjena gorila. Ker živi v Véliki areni, nakupovalno-zabaviščnem središču, se je navadil, da ga ljudje opazujejo skozi steklene stene njegovega domovanja. Redko pogreša džunglo, v kateri je odraščal. Pravzaprav se nanjo komaj kdaj spomni. Namesto tega razmišlja o televizijskih oddajah, ki si jih je ogledal s svojima prijateljema: Stello, modro staro slonico, in Bobom, potepuškim psičkom. Še raje pa razmišlja o umetnosti, o tem, kako z barvo in dobro zamišljenim potegom čopiča upodobiti okus manga in šelestenje listja.

A potem sreča Ruby, slonjo mladičko, ki so ji vzeli družino. Ob njej Ivan vidi svoj dom in svojo ustvarjalnost z drugačnimi očmi. Z Rubyjinim prihodom se njegovo življenje začne spreminjati in sam mora poskrbeti, da se bo spremenilo na bolje.
Katherine Applegate nam Ivanovo prvoosebno pripoved o prijateljstvu, umetnosti in upanju naslika z nepozabno mešanico humorja in bridkosti.

Knjiga je prejela Newbery Medal priznanje. Priznanje Newbery Medal se imenuje po angleškem knjigarnarju iz osemnajstega stoletja Johnu Newberyju. To priznanje vsako leto podeljuje Ameriško Združenje za otroške knjižnice, podružnica American Library Association, avtorju najbolj uglednega prispevka k ameriški književnosti za otroke.

O AVTORICI: 
Katherine Applegate je napisala mnogo knjig, med drugim serijo ilustriranih knjig Roscoe Riley, slikanico Nevihta bizonov in večkrat nagrajeni roman Dom pogumnih. Skupaj z možem, Michaelom Grantom, je napisala izjemno priljubljeno serijo Animorfi, ki je izšla v mnogih deželah v skupni nakladi prek 35 milijonov izvodov. Katherine je dobila navdih za knjigo En in edini Ivan, ko je prebrala resnično zgodbo o Ivanu, ‘gorili iz nakupovalnega središča’. Pravi Ivan je sam samcat preživel sedemindvajset let v majhni kletki sredi nekega nakupovalnega središča, preden je javnost postala dovolj ogorčena, da so ga preselili v živalski vrt v Atlanti, v katerem imajo največji trop zahodnih nižinskih goril. Katherine z otrokoma in možem živi v Kaliforniji.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616893978
Leto izdaje 2017
Število strani 305
Dimenzije 14,0 x 20,0
Vezava Mehka
Izdal Narava
Avtor Katherine Applegate
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:En in edini Ivan
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

En in edini Ivan

Cena 16,90 €