V vrečki ni artiklov.
Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar. Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov.

IZ VSEBINE:

METEORITI IN TEKTITI

Izvor imena: Grška beseda metreon označuje pojav/fenomen na nebu, iz nje pa izhajajo besede meteorid, meteor in meteorit. • Meteorid je snov, ki potuje po medplanetarnem prostoru našega osončja. V glavnem izhajajo iz asteroidnega pasu med Marsom in Jupitrom. Okoli Sonca lahko krožijo več milijonov let, od tu pa jih potisne Jupitrova gravitacija; posledično padejo na različne planete. • Meteor je meteorid, ki na svoji poti vdre v zemeljsko atmosfero, običajno s hitrostjo okoli 70km/s. Za seboj pušča belo sled, ki nastane zaradi segrevanja in izparevanja snovi vsled trenja v zemeljski atmosferi. Pri tem večina meteorjev zgori, nekoliko večje pa trenje upočasni. • Meteorit pa je meteor, ki je bil dovolj velik, da v zemeljski atmosferi ni zgorel, ampak je padel na Zemljo. Glede na velikost, težo in hitrost, lahko na zemeljski površini ustvari različno velike kraterje.

Meteorite delimo glede na njihovo sestavo – 92,8% je kamnitih, 1,5% je kamnito železovih, 5,7% pa železovih, . Kamniti meteoriti so predvsem iz silikatov v katerih je prisoten nikelj. Vsebujejo minerale, kot so epidot, enstatit, bronzit, diopsid, hipersten, plagioklaz, ortoklaz, serpentin, diamant in magnetit. Kamnito železovi meteoriti so mešanica železa, niklja in silikatnih mineralov.

 

 

9789619400302 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/e/n/enciklopedija_izbranih_zdravilnih_kamnov.jpg 9789619400302
40 EUR 2021-01-28 Zaloga: Na zalogi

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov Tadej Pretner

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 200 zlatnikov = 2,00 €.
Vsebina knjige Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov je v veliki meri orientirana na to, na kakšne načine izbrati ustrezen zdravilni kamen, kajti ni vsak za vsakogar. Poleg koristnih informacij, vezanih na uporabo kamnov, pa v drugem delu sledijo opisi številnih zdravilnih kamnov. IZ VSEBINE: METEORITI IN TEKTITI Izvor imena: Grška beseda metreon označuje pojav/fenomen na nebu, iz nje pa izhajajo besede meteorid, meteor in meteorit. • Meteorid je snov, ki potuje po medplanetarnem prostoru našega osončja. V glavnem izhajajo iz asteroidnega pasu med Mars...
Cena: 40,00 €

Podrobnosti artikla Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

ISBN 9789619400302
Leto izdaje 2016
Število strani 448
Dimenzije 16,5 x 24,0
Vezava Trda vezava
Izdal Samozaložba
Avtor Tadej Pretner

O avtorju Enciklopedija izbranih zdravilnih kamnov

Tadej Pretner

Tadej Pretner

Tadej Pretner je avtor dvanajstih knjig s področja ezoterike, predavatelj kvantne psihologije in vrhunski strokovnjak za minerale. 

Več o Tadej Pretner

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).