V vrečki ni artiklov.

UPC Telemach – Sistem EON MegaPOS, ki ga mnogi poznajo kot prvo varno, zanesljivo in celovito rešitev spletnega nakupovanja v Sloveniji je danes vsekakor najbolj popularen in varnen način spletnega plačevanja s kreditnimi karticami/spletnimi sistemi v Sloveniji, saj ga uporablja prek 60 večjih spletnih trgovcev. Že leta 1998ga je vzpostavilo podjetje EON d.o.o., ki pa je konec leta 2003 prešlo pod okrilje družbe UPC Telemach d.o.o., ki je največji kabelski operater in ponudnik širokoposovnega kabelskega interneta v Sloveniji. Sistem Transact-EON omogoča varne avtorizacije plačilnih in kreditnih kartic preko interneta, ter omogoča plačevanje preko spletne banke Abanet, VALÚ in številnih ostalih.

UPC se vključuje v sistem elektronskega poslovanja z namenom zagotavljanja varnega spletnega plačevanja izbranih storitev ali izdelkov s kreditnimi in plačilnimi karticami. Sistem EON MegaPOS je ubistvu vez med spletnimi trgovinami in avtorizacijskimi centri, je nekakšen virtualni pos terminal.


Podprta plačilna sredstva

Sistem EON MegaPOS podpirajo in elektronsko trgovanje preko sistema podpirajo naslednje banke: NLB, SKB, Banka Koper, NKBM, Poštna Banka in Gorenjska banka.

Sistem EON MegaPOS je povezan do vseh slovenski avtorizacijskih centrov: Bankart, Activa center in Plasis/Efounds.

V sistem Transact-EON so povezani vsi slovenski avtorizacijski centri, tako da omogoča procesiranje naslednjih plačilnih kartic in plačilnih metod: 


Bistvo pri on-line plačevanju s karticami je da sistem preveri veljavnost, lastnika in izdajatelja kartice. Zaradi zaupne vsebine sporočil, ki si pretakajo med kupcem, spletno trgovino in banko, so se razvile posebne metode, ki omogočajo varnost on-line transakcij.

Večina spletnih brskalnikov vsebuje rešitve in nudi možnost uporabe SSL (Secure Socket Layer) spletnega protokola, ki omogoča da so kupčevi podatki zaščiteni z varnostno kodo in varnostnimi ukrepi, še preden so poslani z računalnika. Da bi bila povezava res varna, mora  strežnik na katerem se nahaja trgovina uporabljati SSL certifikat.

 Varnost in kodiranje podatkov preko Quality SSL certifikata z 256 bitno inkripcijo >