V vrečki ni artiklov.

Esther Hicks

Esther Hicks, pogosto priznana kot Abraham Hicks, je ameriška govornica in avtorica navdiha. Z možem, Jerryjem Hicksom, je soavtorica devetih knjig, gostuje številne delavnice o zakonu privlačnosti in pojavila se je v izvirni različici filma Skrivnost. Knjige Esther Hicks, vključno s serijo Zakon privlačnosti, so - po besedah Esther Hicks - "prevedene iz skupine nefizičnih entitet, imenovane Abraham." Esther Hicks opisuje, kaj počne, ko se poda v "neskončno inteligenco".

Esther Hicks

Esther Hicks se je rodila 5. marca 1948 v Utahu. Poročila se je z Jerryjem Hicksom, takrat uspešnim Amway-evim distributerjem. Ester Hicks ima eno hčerko Tracy iz prejšnjega zakona.

Po besedah Jerry-ja in Esther Hicks »Abraham« sestavlja skupina entitet, ki jih »razlaga« Esther Hicks. Abraham je opisan kot »skupinska zavest iz nefizične dimenzije«. Prav tako so rekli: "Mi smo to, kar ste vi. Vi ste vodilni rob tega, kar smo. Mi smo tisto, kar je v središču vseh religij." Abraham je prek Ester Hicks povedal, da kadarkoli začuti trenutke velike ljubezni, navdušenja ali čiste radosti, je to energija izvora in to je Abraham.

Sama Esther Hicks se poimenuje Abraham, "neskončna inteligenca", Jerry pa je menil, da sta najčistejša oblika ljubezni, kar jih je kdaj doživel. Njena učenja temeljijo na tej izkušnji. Osnovna načela učenja vključujejo tisto, ki pravi, da ljudje ustvarijo svojo resničnost s svojo pozornostjo in fokusom. Čustva so človekov sistem usmerjanja, ki nakazuje, kako blizu ali oddaljena je oseba do tega, kako se počuti njihov vir glede določene teme ostrenja.

Življenje naj bi bilo zabavno in enostavno. Bistvo učenja Abrahama – Hicksa od leta 1986 je predstavljeno na naslednji način:

* Posamezniki so fizični podaljški nefizičnega.

* Ljudje so v svojem telesu, ker so se odločili biti.

* Osnova življenja je svoboda; namen življenja je veselje; rezultat življenja je rast.

* Ljudje smo ustvarjalci; ustvarjajo s svojimi mislimi in pozornostjo.

* Posamezniki izberejo svoje stvaritve, kot si izberejo svoj fokus.

* Čustva kažejo, kaj ljudje ustvarjajo, zavedno ali nezavedno.

* Vesolje obožuje ljudi; pozna njihove najširše namene.

* Posameznike vabimo, da se srečno sprostijo v svojem naravnem počutju in vedo, da je vse dobro.

* Življenje ni mišljeno kot boj, ampak proces dopuščanja.

* Ljudje smo ustvarjalci skozi svoje edinstvene poti veselja.

* Zaželene fizične manifestacije, kot so denar, odnosi in življenjska uspešnost, so stranski proizvodi osredotočanja na veselje.

* Posamezniki lahko zapustijo svoje telo brez bolezni ali bolečin.

* Ljudje ne morejo umreti; njihovo življenje je večno. Smrt fizičnega telesa ne konča življenja posameznika.

* Narava vesolja je življenjsko pomembna. Je neskončno, ustvarjalno in se širi.

* Vsa želja se lahko izpolni.

* Posamezniki niso le del vesolja, ampak so tudi sam vir tega.

Velik del dela Esther Hicks se osredotoča na zakon privlačnosti, koncept, o katerem je William Walker Atkinson pisal v svoji knjigi Miselna vibracija ali Zakon privlačnosti v miselnem svetu.

Esther Hicks je pripovedovala in se pojavila v izvirni različici filma Skrivnost, pa tudi kot osrednji vir navdiha filma. Posnetki z Esther Hicksom so bili odstranjeni iz poznejše "razširjene izdaje", potem ko je ustvarjalka filma Rhonda Byrne, ki je bila vpletena v pogodbene spore in sodne spore v zvezi s filmom, odpovedala prvotno pogodbo, ki je zajemala njeno udeležbo. Esther Hicks je v odprtem pismu, objavljenem na internetu, navedla, da ji je bilo neprijetno s tistim, kar se nam je zdelo kot precej agresivna marketinška kampanja, in da ji je na koncu Abraham dal naslednji nasvet: »Kadarkoli vam bo kdo dal ultimat, je najbolje, da ga preprosto spustite in nadaljujete.« Pismo ne obsoja Rhonde Byrne, ampak pojasnjuje, zakaj se Esther Hicks ne pojavlja več v filmu Skrivnost.

Esther Hicks je takrat objavila videoposnetek na YouTubu, v katerem je dodatno razložil svoje nelagodje pri Skrivnosti in nazadnje tudi svojo odločitev, da preneha sodelovati s filmom.

Knjige Esther Hicks so prevedene v španščino, francoščino, italijanščino, nemščino, nizozemščino, švedščino, češčino, hrvaščino, slovenščino, slovaščino, srbščino, romunščino, ruščino in japonščino.

Dela Esther Hicks: Denar in zakon privlačnosti, Soustvarjanje na višku, Sara, zakon privlačnosti: osnove Abrahamovega nauka, Karte: Denar in zakon privlačnosti, Karte: Zdravje in zakon privlačnosti …

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani