Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Faces: Zgodovina obraza

Na zalogi
SKU
978-961-284-087-7
Dodaj v primerjavo
Cena 29,00 €
Dodaj na seznam želja

Odkar lahko sledimo upodobitvam človeka, je človeški obraz v središču. A obenem se obraz izmika tisočletnim poskusom upodobitve. V knjigi Faces, zgodovina obraza je Hans Belting na sledi temu napetemu razmerju, ki sega od prvih kamenodobnih mask pa vse do obrazov, kakršne nam vsak dan prinašajo sodobni množični mediji. 

Belting razmišlja o raznovrstnih poskusih, da bi se polastil človeškega obraza, najsi v gledaliških maskah, v mimiki gledališkega igralca, v portretni fotografiji, na plakatih, na filmu ali v delih sodobnih vizualnih umetnikov. Pričujoča bogato ilustrirana knjiga je polna iskrivih uvidov, je eruditsko popotovanje po zgodovini in obenem fascinantna raziskava upodobitev življenja, ki se vztrajno izmika.

Hans Belting je nemški umetnostni zgodovinar in medijski teoretik. Njegovo delovno področje je izjemno široko in sega od srednjeveške in renesančne umetnosti vse do teorije podobe v sodobnih umetniških praksah. Beltingov opus obsega več kot 30 izvirnih monografskih publikacij. V slovenščini sta doslej izšli njegovi knjigi Slika in njeno občinstvo v srednjem veku in Antropologija podobe.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-284-087-7
Leto izdaje 2015
Število strani 354
Dimenzije 17,0 x 23,5
Vezava Trda
Izdal Beletrina
Avtor Hans Belting
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Faces: Zgodovina obraza
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Faces: Zgodovina obraza

Cena 29,00 €