V vrečki ni artiklov.
Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera

Zadnjič sem bil na Vibi. Prvič v življenju. Na novi Vibi. V največjem slovenskem studijskem kompleksu. Hja, v slovenskem filmskem mestu. V slovenski Cinecitta. V slovenskem Barandovu. V slovenskem Hollywoodu. Izgledal je kot olimpijsko mesto v Sarajevu pet let po koncu vojne. Žalostno. Puščobno. Prazno. Depresivno. Morasto.
Neizživeto. Srhljivo. Neljubljeno. Kot mesto duhov. Nobenega entuziazma. Nobenih vibracij. Nobenega gibanja. Nobene strasti. Nobenih emocij. Nobenega smeha. Nobenih znakov, da tam stanuje film. Verjetno zato, ker tam film ne stanuje. Če mislite, da so mimo mene prikorakali Billy Drago, ki tam snema kak B film, Isabelle Huppert, ki tam snema kako novo panevropsko dramo, Petar Pašić, ki tam snema novo nadaljevanje filma Mi nismo angeli, ali pa kavboji, Indijanci, gusarji, ravbarji in žandarji, ki snemajo kake internacionalne kvikije, se motite. Viba je trenutno verjetno edini evropski filmski studio, v katerem ne vrši. Povsod drugod vrši. Brian De Palma je v Bolgariji posnel Črno dalijo. Vsak tretji hoolywoodski film je posnet v Romuniji. Steven Seagal v Moldaviji. Vibe pa na filmskem zemljevidu ni. Iskreno rečeno, zdelo se mi je, kot da tam sploh nihče ne živi. Če stanuješ na Vibi, v trenutku zasovražiš film. Še huje, če tam snemaš film, je velika verjetnost, da boš izgledal kot Viba - in da bo kot Viba izgledal tudi tvoj film. Pač kot film, v katerem nihče ne živi. Gotovo ste že kdaj doživeli kak kulturni šok. Okej, vsaj mislite, da ste ga. V resnici ga niste - ker niste videli Vibe. Za novo slovensko filmsko mesto imam le tri besede: morbidno, morbidno in morbidno. In ne vem, kateri bi dal prednost. Ko prideš na Vibo, si zaželiš Koloseja. Vzljubiš ga.

9455 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/sielimport/1ef151e2db74fa8481d5c308cd013222.jpg 1318-2455
13.93 EUR 2021-01-24 Zaloga: Na zalogi
-30%

Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera

Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera Marcel Štefančič jr.

Zadnjič sem bil na Vibi. Prvič v življenju. Na novi Vibi. V največjem slovenskem studijskem kompleksu. Hja, v slovenskem filmskem mestu. V slovenski Cinecitta. V slovenskem Barandovu. V slovenskem Hollywoodu. Izgledal je kot olimpijsko mesto v Sarajevu pet let po koncu vojne. Žalostno. Puščobno. Prazno. Depresivno. Morasto. Neizživeto. Srhljivo. Neljubljeno. Kot mesto duhov. Nobenega entuziazma. Nobenih vibracij. Nobenega gibanja. Nobene strasti. Nobenih emocij. Nobenega smeha. Nobenih znakov, da tam stanuje film. Verjetno zato, ker tam film ne stanuje. Če mislite, da so mimo mene p...

Vroča cena: 13,93 €

Prihranek: 5,97 € (30%)

Redna cena: 19,90 €

Podrobnosti artikla Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera

ISBN 1318-2455
Leto izdaje 2007
Število strani 318
Dimenzije 14,7 x 21,0
Vezava Ne
Izdal Založba UMco
Avtor Marcel Štefančič jr.

O avtorju Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Filmski almanah 2006 - šifra najboljših let našega življenja - Zbirka Rdeča Premiera

Oglejte si tudi