Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Filozofija hoje

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-6468-88-6
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 17,43 €
Prihranek 7,47 € (-30%)
Redna cena 24,90 €

»Sam hojo opredeljujem predvsem kot duhovno vajo. Je tisto, kar nam omogoča graditi, utrjevati, črpati iz odnosa do samega sebe, ki se zatem preobrazi v odnos do drugih, do sveta in do svoje lastne preteklosti. Hoja je preizkus, s pomočjo katerega postanemo navzoči sami po sebi.« (Frédéric Gros

Dodaj na seznam želja

Hoja kot duhovna vaja

Najboljša hoja je tista, ki umu omogoči, da sprosti domišljijo. Tako Frédéric Gros, francoski filozof, ki obožuje hojo in pohajkovanje po naravi, v svoji edinstveni knjigi Filozofija hoje v enem stavku združi mišljenje in hojo, ti najbolj naravni človeški aktivnosti. Grosu v tem prikimava marsikateri mislec, od Nietzscheja, preko RousseaujaThoreauja in Wordswortha, pa vse do Kanta, ki je imel svoje sprehode zelo natančno odmerjene.

Čeprav ja hoja gibanje, pa je veliko bliže ustvarjanju kot športu. S športom pravzaprav nima nič skupnega. Hoja probleme, o katerih razmišljamo, naredi lažje rešljive, saj do njih vzpostavi razdaljo, iz kateri jih uzremo v povsem drugačni luči.

In konec koncev, hoja je najboljši primer, kako se skozi hojo najdemo tako, da se izgubimo. 

O avtorju: 

Frédéric Gros je eden najbolj prepoznavnih francoskih filozofov srednje generacije . Trenutno je profesor filozofije na Univerzi Pariz XII in na Inštitutu za politične študije v Parizu. Filozofsko in zgodovinsko se ukvarja predvsem s problemi psihiatrije, nasilja, vojne in varnosti, o katerih je napisal monografski študiji États de violence: essai sur la fin de la guerre in Le Principe sécurité. Med drugim je urednik izdaj slavnih predavanj Michela Foucaulta na Collège de France, ki mu je posvetil tudi dve deli, Michel Foucault in Foucault et la folie. Živi v Parizu, blizu mestnega parka Bois de Vincennes. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6468-88-6
Leto izdaje 2017
Število strani 168
Dimenzije 15.5 x 23.5
Vezava Mehka
Izdal VBZ
Avtor Franz Bardon
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Filozofija hoje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

.Filozofija hoje

Vroča cena 17,43 €
Prihranek 7,47 € (-30%)
Redna cena 24,90 €