Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Franc Saleški Finžgar: ve

Na zalogi
SKU
9789610160557
Dodaj v primerjavo
Cena 39,99 €

Album Franc Saleški Finžgar – vera v resnico, lepoto in pravico je posvečen 150. obletnici pisateljevega rojstva (1871–1962). Njegova kulturna in družbena dejavnost je daleč presegla njegovo duhovniško poslanstvo, med slovensko predvojno in povojno kulturno elito se ni vpisal le kot pisatelj, ampak tudi kot urednik, publicist, založnik in ustanovni član Slovenske akademije znanosti in umetnosti.

Dodaj na seznam želja

Biografijo, ki je spletena od otroštva, preko šolanja ter študija in njegovih številnih duhovniških službovanj, je Mihael Glavan povezal z analizo njegove leposlovne ustvarjalnosti. Finžgarjevo dinamično življenje pa še dodatno ilustrirajo nove zgodbe in pojasnila iz družinskega izročila, ki jih je, skupaj s spominskim pričevanjem, prispeval Janez Bogataj.

Finžgar je v svojem izvirnem literarnem ustvarjanju prehodil pot od mladostne narodopisne ljudske in zgodovinske proze k psihološko, estetsko in socialno angažirani žlahtni slovenski ljudski povesti in drami. To pot skuša vsaj v obrisih ilustrirati izbor iz njegovih besedil v albumu: Oranže in citrone, Divji lovec, Pod svobodnim soncem, Dekla Ančka, Razvalina življenja …

Odlomki vabijo k ponovnemu branju Finžgarjevih celotnih izvirnih del. Album je bogato dokumentiran z več kot dvesto fotografijami.

Tako v biografiji kot slikovnem gradivu se nam razkriva tudi marsikatera še neznana ali na novo spoznana podoba Franca Saleškega Finžgarja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610160557
Leto izdaje 2021
Število strani 232
Dimenzije 20,5 x 26,5
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Janez Bogataj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Franc Saleški Finžgar: vera v resnico, lepoto in pravico
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Franc Saleški Finžgar: ve

Cena 39,99 €