V vrečki ni artiklov.
Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva

Kako do energije?

Kolikokrat ste se počutili povsem brez energije in popolnoma oropani notranje moči, utrujeni in pobiti? Se to dogodi enkrat, mogoče večkrat na teden, morda celo vsak dan? Ob našem načinu in predvsem hitrosti življenja ni to nič nenavadnega, saj nam je naša kultura vbila v glavo nenehno potrebo po trošenju – trošenju sebe in svoje lastne energije kot tudi vsega, kar imamo na dosegu roke. A obstaja še drugačen obstoj, mirnejši in polnejši, ki življenju vrača energijo, namesto da jo jemlje.

Taoistični mojstri so več tisoč let iskali odgovor na vprašanje o večnem življenju. Po letih neutrudnega raziskovanja so spoznali, da so vsi napori, ki poskušajo na človeško telo delovati od zunaj, zaman, saj ponujajo le omejene blagodejne učinke. Odgovor, kot se to pogosto zgodi, je preprost in vsakomur na dosegu roke – znotraj nas se skriva mogočna sila, ki je podobna vesolju. Notranje vesolje nudi nepredstavljive razsežnosti, če ga povežemo z zunanjim – če svoje bistvo, svoj či, povežemo z vesoljno energijo planetov, zvezd in vsega, kar obstaja. Dejstvo je, da vsa nebesna telesa vplivajo druga na drugo, mi pa smo prav tako del narave in občutimo delovanje zvezd in planetov, če si to priznamo ali ne.

Fuzija petih elementov

Včasih smo bili ljudje bolj povezani z naravo, sledili smo letnim časom in spoštovali vse oblike življenja – resnično smo bili del narave, ne le njeni zunanji opazovalci. Počasi, a vztrajno smo se odmikali in pretrgali vezi, ki so nas povezovale z našim izvorom. S tem smo ohromili dotok energije, ki nam jo zemlja brezpogojno daje, ne da bi za to sploh vedeli. Ker nismo več sposobni prejemati življenjske energije iz vesolja, kot to enostavneje počnejo rastline, na primer, smo močno odvisni prav od njih, živali in mineralov, da nas oskrbujejo z energijo, ki je vsepovsod v vesolju. A zdaj lahko za svoje zaloge življenjske sile poskrbimo tudi sami. Delo taoističnega mojstra Mantaka Chie Fuzija petih elementov nas poduči o izvirnem viru vse moči. Ponovno lahko izboljšamo svojo sposobnost prejemanja in koriščenja sil v vesolju.

Fuzija je temelj notranje alkimije. Kaj pa pravzaprav je to? Notranja alkimija je skupek telesnih, umskih in duhovnih vaj, s katerimi poskušamo podaljšati svoj obstoj v fizičnem telesu in ustvariti nesmrtno duhovno telo, ki bo preživelo našo telesno smrt. Ena izmed poglavitnih praks notranje alkimije je torej fuzija, ki je osredotočena na pet elementov (na vodo, kovino, ogenj, zemljo in les) – njihove energije poskuša preoblikovati v usklajeno celoto visokokakovostne sile. Med tem postopkom se esenca energije življenjske sile, ki je v organih, žlezah in čutilih, spremeni, prečisti, zgosti in pomeša s silo vesolja. Nova oblika energije, ki ob tem nastane, lahko pozitivno vpliva na človeško telo. 

Da bi vnesli pozitivne spremembe v svoje telo in življenje, pa moramo najprej odkriti in se osredotočiti na svoje slabosti ter jih preobraziti v pozitivno. Vse svoje negativne in šibke točke lahko odkrijemo, če pozorno prisluhnemo svojemu telesu ter opazujemo vpliv narave in zunanjih dejavnikov na svoje organe, žleze in čutila. Šele s pozornim opazovanjem in poglobljenim poznavanjem samega sebe lahko s fuzijo dosežemo nepredstavljivo.

Delo Fuzija petih elementovje še kako potreben prvi korak, če bi radi stopili na pot taoistične notranje alkimije, ki vas bo naučila nadzirati nastajanje in pretok čustvene, mentalne in fizične energije v telesu. Fuzija je pravzaprav niz meditacij, s katerimi boste odkrili in razkrojili negativne energije, ujete v vašem telesu. Kako to storiti? Pet zunanjih čutil (ušesa, oči, nos, usta in jezik) morate povezati s petimi glavnimi negativnimi čustvi (z jezo, sovraštvom, zaskrbljenostjo, žalostjo in strahom). Ko telo očistite negativne energije, se začne vesoljna energija či prosto pretakati ter hraniti telo in dušo.

Vaje so razdeljene na dva dela. Prvi sklop je osredotočen na nadziranje sil petih elementov, povezanih s petimi glavnimi organi v telesu. Naučimo se, kakšen vpliv imajo ti elementi drug na drugega in kako te energije pravilno uravnotežiti in uporabiti. Naprednejše vaje fuzije, ki sledijo, pa nam pokažejo, kako koristiti mogočnejše energije zvezd in planetov, da bi z njimi okrepili slabosti in šibke točke naše notranjosti ter kristalizirali pozitivno energijo. Ko združimo vse različne vrste energij, se ustvari uravnotežena celota, ki je ključnega pomena pri osnovanju nesmrtnosti.

Meditacije

Čeprav nas sodobna družba uči, da je najkrajša in najhitrejša pot najboljša, to pogosto ne drži, tudi ko gre za notranjo alkimijo oziroma fuzijo, ne. Meditacije in vaje je treba izvajati vsak dan, da bi prečistili čustvene energije, nabrane v telesu. Poteka vaj ne moremo prehitevati, prav tako ne moremo izsiliti pozitivnih učinkov. Fuzija naj postane vaša vsakodnevna rutina notranjega očiščenja, kot ste navajeni vsak dan umivati svoje telo z vodo in milom. S fuzijo boste uravnotežili energije, okrepili moč razuma, negativna čustva pa spremenili v uporabno življenjsko silo. Pogosteje kot boste izvajali meditacije in preoblikovali negativna čustva, laže jih boste obvladali. Naučili se jih boste odkriti v njihovih prvih stopnjah, preden se razbesnijo, zato jih boste laže obvladali ali se jim v celoti izognili. Pomirjeni boste, saj boste vedeli, da vas ni mogoče tako zlahka vreči iz tira. Našli boste svoj mir in še tako zahtevni situaciji boste lahko kos.

VIDEO posnetek avrotja, ki govori o fuziji (posnetek je v ANG jeziku):

978-961-6769-34-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/sielpreview/preview79f8b4bc03366821d46fa72999d34529.jpg 978-961-6769-34-1
23.9 EUR 2021-10-03 Zaloga: Ni na zalogi

kako meditirati

  • kako meditirati
  • Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva
  • vodena meditacija
  • pet elementov meditacija

Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva Mantak Chia

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 167 zlatnikov = 1,67 €.
Kolikokrat ste se počutili povsem brez energije in popolnoma oropani notranje moči, utrujeni in pobiti? Se to dogodi enkrat, mogoče večkrat na teden, morda celo vsak dan? Ob našem načinu in predvsem hitrosti življenja ni to nič nenavadnega, saj nam je naša kultura vbila v glavo nenehno potrebo po trošenju – trošenju sebe in svoje lastne energije kot tudi vsega, kar imamo na dosegu roke. A obstaja še drugačen obstoj, mirnejši in polnejši, ki življenju vrača energijo, namesto da jo jemlje.
Cena: 23,90 €

Podrobnosti artikla Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva

ISBN 978-961-6769-34-1
Leto izdaje 2012
Število strani 195
Dimenzije 13,5 x 21,3
Vezava Mehka vezava
Izdal Cangura
Avtor Mantak Chia

O avtorju Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva

Mantak Chia

Mantak Chia

Že od malih nog se je Mantak Chia učil pri številnih taoističnih mojstrih, leta 1979 pa je ustanovil sistem univerzalnega zdravilnega taa. Sam je učil in kvalificiral več deset tisoč učencev in učiteljev po vsem svetu ter je obenem direktor zdravilišča, toplic in učnega središča Tao Garden na severu Tajske.

Do svojega 57 leta je moral nositi očala, saj je imel prirojeno napako oči. Medtem ko se je »staral«, je napako odpravil in mu očal sedaj ni treba več nositi. Skozi redno vadbo in delo na sebi je razvil tudi sposobnost, da ga iz mesta ne more premakniti niti 10 ljudi. 

Napisal je šestindvajset knjig, med drugim tudi The Multiorgasmic Man (Večkratni moški orgazem), Sexual Reflexology (Spolna refleksologija), Fuzija petih elementovKozmično razstrupljanje, Chi nei tsang: Či masaža vitalnih organov, Či samomasaža

Več o Mantak Chia

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(3)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Gost

Objavljeno 21.02.2020

Top knjiga!

Top knjiga!

Gost

Objavljeno 27.10.2014

Knjiga je lahko tudi nadgradnja kozmičnega

Knjiga je lahko tudi nadgradnja kozmičnega razstrupljanja. Vaje so dobro opisane in nazorno prikazane. Priporočam.

Jadranka

Objavljeno 27.10.2014

Mantak pokaže kako si je mogoče z vajamipovrniti

Mantak pokaže kako si je mogoče z vajamipovrniti vitalnost in življensko moč. Meni odlična knjiga. Lep pozdrav iz NM, Jadranka

JOC

Objavljeno 12.09.2014

Super knjiga tudi za začetnike ker so v njej dobro

Super knjiga tudi za začetnike ker so v njej dobro in razumljivo opisane vaje. Z rednim prakticiranjem je povrnitev energije zagotovljena.

Fuzija petih elementov: Meditacije, s katerimi boste preoblikovali negativna čustva

Oglejte si tudi