V vrečki ni artiklov.

Gary Chapman

Dr. Gary Chapman je uspešen družinski terapevt in vodi seminarje o skupnem življenju ter svetuje zakoncem po vsej Ameriki. Po velikem uspehu knjige 5 jezikov ljubezni je skupaj z Rossom Campbellom napisal njeno nadaljevanje: Pet jezikov ljubezni otrokkjer se poglablja v to, kako ljubezen dojemajo in izkazujejo otroci.

Gary Chapman

Gary Chapman (rojen 10. januarja 1938) je ameriški avtor in voditelj radijskih pogovornih oddaj. Gary Chapman je najbolj znan po svoji seriji Pet jezikov o človeških odnosih.

Je starejši pridruženi pastor v baptistični cerkvi Kalvarije v Winston-Salemu v Severni Karolini.

Gary Chapman je diplomiral iz antropologije na Wheaton Collegu in na univerzi Wake Forest. Naredil je tudi magisterij iz verske vzgoje in doktorat iz izobraževanja odraslih v Southwestern Baptist Theological Seminary.

Leta 1971 se je Gary Chapman pridružil osebju baptistične cerkve Kalvarije v Severni Karolini in pomaga poučevati nudi pomoč družinam v stiski.

Prva izmed mnogih knjig Gary Chapmana, je bila Pet jezikov ljubezni: Skrivnost trajne ljubezni. Knjiga je bila prodana v več kot 11 milijonih izvodov v angleščini; prevedena je bila v 49 drugih jezikov. Knjiga je uvrščena med 100 najboljših knjig na spletnem mestu Amazon.com. Prav tako se stalno uvršča med 5 najboljših knjig na seznamu uspešnic New York Times.

Gary Chapman je morda najbolj znan po svojem konceptu "Pet jezikov ljubezni", ki ljudem pomaga izraziti in prejeti ljubezen, izraženo v enem od petih jezikov: besede o potrditvi, kvaliteten čas, prejemanje daril, dejanja in fizični dotik. Gary Chapman trdi, da čeprav vsakega od teh jezikov do neke mere uporablja vsak človek, posamezna oseba običajno govori en primarni jezik.  Gary Chapman je napisal tudi koncept knjige Pet jezikov ljubezni za starše otrok in najstnikov, samske in posebno različico za moške. Gary Chapman  je z dr. Jennifer Thomas je napisal knjigo Pet jezikov ljubezni odpuščanja, ki se osredotoča na opravičevanje in sprejemanje opravičil.

Poleg tega je Gary Chapman skupaj z dr. Paulom Whiteom napisal knjigo Pet jezikov hvaležnosti na delovnem mestu in koncepte uporabil v odnosih, ki temeljijo na delu.

Gary Chapman potuje po svetu in prireja seminarje o zakonu, družini in odnosih, njegovi radijski programi pa se predvajajo na več kot 400 postajah.

Gary Chapman je poročen s Karolyn J. Chapman in omata dva odrasla otroka, Shelley in Dereka.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani