V vrečki ni artiklov.
Gen

Gen

Gen, nova knjiga priznanega raziskovalnega zdravnika, prejemnika Pulitzerjeve nagrade za knjigo Kralj vseh bolezni, v epskem zamahu in z ustrezno znanstveno resnostjo, ki je dostopna zavzetemu bralcu, predstavi gen in genski zapis, ki temeljno določa človeka. Mukherjee svojo pripoved o genu začne s široko zastavljenim orisom zadnjih sto petdeset let znanstvene zgodovine ter analizira, kako se je v tem času konceptualizirala ideja gena. Da bi jo lahko povsem razumeli in dojeli, nas vodi od Aristotela do Mendla ter od Darwina do Watsona in Cricka, vse do revolucionarnega in inovativnega 21. stoletja, ko so naposled dekodirali človeški genom. Ob tem pokaže tudi to, kako je znanost korak za korakom omogočala družbeno manipuliranje z njim.

Siddhartha Mukherjee prepleta preteklost ter sedanjost genetskih raziskav in razvoj znanosti z osebno izkušnjo, zaznamovano z genetsko problematiko svoje družine, ki jo iz roda v rod pestijo ponavljajoče duševne bolezni. Avtor tako spregovori o neverjetni moči in potencialu, ki ju genetika prinaša k zdravljenju ljudi, vendar pa hkrati opozarja, da nas genetske predispozicije ne smejo zavesti – genetika v človekovo življenje in bivanje prinaša tudi kompleksna etična vprašanja, na katera bo morala stroka odgovoriti in se jih držati.

Gen se v svojem sklepnem delu posveti tudi vprašanjem bioinženiringa in naše nepotešljive želje po vedno boljši verziji nas samih in vsega okoli nas. Mukherjee razpre številna vprašanja, ki visijo nad našo zmožnostjo, da prevedemo genetsko znanost iz laboratorija v resnični svet, saj se šele začenjamo zavedati prostranosti tega, kaj vse lahko z genetskim inženiringom pridobimo, ob tem pa še zdaleč nismo doumeli tega, kaj vse lahko izgubimo. Pronicljivo delo, ki vizionarsko spenja preteklost in prihodnost človeškega gena in genetike kot ene najbolj naprednih znanstvenih disciplin našega časa.

978-961-7050-24-0 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/g/e/gen.jpg 978-961-7050-24-0
28.9 EUR 2021-12-04 Zaloga: Na zalogi

Gen

Gen Siddhartha Mukherjee

Intimna zgodovina

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 144 zlatnikov = 1,44 €.
Knjiga z ustrezno znanstveno resnostjo, ki je dostopna zavzetemu bralcu, predstavi gen in genski zapis, ki temeljno določa človeka. Začne se s široko zastavljenim orisom zadnjih sto petdeset let znanstvene zgodovine ter analizira, kako se je v tem času konceptualizirala ideja gena. Prepletata se preteklost ter sedanjost genetskih raziskav in razvoj znanosti.  
Cena: 28,90 €

Podrobnosti artikla Gen

ISBN 978-961-7050-24-0
Leto izdaje 2018
Število strani 808
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Siddhartha Mukherjee

O avtorju Gen

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).