Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gindur

Na zalogi
SKU
9789616838863
Dodaj v primerjavo
Cena 18,00 €

Gindur je svet, poln skrivnosti. Vanj še ni vstopil tujec in iz njega še ni izstopil noben Gindurec. Čeprav so nekateri poskušali, so se jim noge vedno obrnile in jih prinesle nazaj domov.

Dodaj na seznam želja

Jezikovne uganke

Otroški roman Gindur je razdeljen na 26 poglavij in obsega 162 strani teksta (15 celostranskih ilustracij). V uvodu izvemo nekaj o kraljestvu Gindur, kralju, njegovi obsedenosti in ostalih treh glavnih junakih: Ribu, Tunu in skrivnostnemu čarovniku Sigurdu, ki mu pojenjujejo čarovniške moči.

Do kraljevega gradu se je nemogoče prebiti, če si tega kralj sam ne želi. Nenavadni vladar je na svoj rojstni dan velel spustiti vhode v labirint, ki vodijo do grajskih vrat, če popotnik pravilno odgovori na jezikovne uganke. Sigurd je poprosil sosedova brata, naj se namesto njega podata vanj z željo, da mu prineseta čarovir. To je neznana snov, ki zelo smrdi, njemu pa bi vrnila moč. Svetoval jima je, naj ne hodita samo naravnost. S tem bi dobila možnost zaiti v začarane gozdove, kjer rastejo starodavna drevesa (sekvoje, magnolije, opičji kruhovci, volemije …).

Brata se z oslom, hišnim ljubljenčkom, uspešno spopadeta z jezikovnimi ugankami in v gozdovih nabereta nenavadne smrdljive stvari. Zlobna čarovnica osla začara v kačo, ki pa jo grdoti navkljub vzameta s seboj in prav ona ju nekajkrat reši iz težavnih situacij. Nenavadni dogodki in nepričakovani zapletiizmučeno trojico vodijo prav do kraljevih vrat.

Knjiga je primerna za otroke od 7. do 13. leta starosti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616838863
Leto izdaje 2018
Število strani 162
Dimenzije 16,5 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Ekslibris
Avtor Jerca Pavlič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gindur
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gindur

Cena 18,00 €