Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gola gora: Nanga Parbat (8125 m); druga, dopolnjena izdaja

Na zalogi
SKU
978-961-6870-10-8
Dodaj v primerjavo
Cena 24,90 €
Dodaj na seznam želja

Avtor Viki Grošelj se je za ponatis odločil ne le zato, ker je prva izdaja razprodana, ampak predvsem zaradi novih osebnih soočanj z Nanga Parbatom. Kot član snemalne ekipe, ki je pripravljala film o gori za TV serijo Velikani Himalaje, se je udeležil lanske odprave na ta 8125 metrov visoki vrh.

Na sedemdeset na novo dodanih straneh opisuje svoje napete, razburljive, poučne, predvsem pa lepe in globoko doživete dneve na pobočjih Nanga Parbata ter pod njim. To je bila odprava, na kateri sta Irena Mrak in Mojca Švajger dosegli enega največjih uspehov v zgodovini ženskega plezanja v Himalaji. Gre za dramatično in napeto poročilo »iz prve roke«. Obenem pa dodani tekst logično in smiselno zaključuje Grošljeva večdesetletna srečevanja in soočanja s to mogočno goro ali kot pravi sam:

»Nekatere stvari, ljudje, dogodki in kraji nam prihajajo naproti vse življenje. Včasih jih poiščemo sami, še večkrat oni nas. Meni se to dogaja z Nanga Parbatom od trenutka, ko sem v osnovni šoli za domačo nalogo napisal spis z naslovom Moj vzornik - Herman Buhl. Od vseh mojih osnovnošolskih zvezkov izpred več kot štiridesetih let, se je po naključju ohranil le-ta.«

Druga, dopolnjena izdaja, ki je posvečena spominu na Tomaža Humarja, vsebuje 260 strani in 130 fotografij.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6870-10-8
Leto izdaje 2012
Število strani 260
Dimenzije 20,0 x 25,0
Izdal Planinska založba Slovenije
Avtor Viki Grošelj
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gola gora: Nanga Parbat (8125 m); druga, dopolnjena izdaja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gola gora: Nanga Parbat (8125 m); druga, dopolnjena izdaja

Cena 24,90 €