Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gorniška potepanja z otroki

Na zalogi
SKU
9789610145929
Dodaj v primerjavo
Cena 29,99 €

Zanesljiv vodnik Gorniška potepanja z otroki priznanega avtorja gorniške literature Gorazda Goriška ponuja obilico preverjenih idej iz prve roke za izlete na priljubljene slovenske vrhove in praktične nasvete za družine z dojenčki in malčki.

Dodaj na seznam želja

Izleti

Odličen hribovski priročnik, opremljen z vsemi potrebnimi informacijami, zemljevidi in čudovitimi fotografijami, je namenjen staršem, ki bi svoje nadobudneže radi odpeljali v naravo, pa tudi za tiste, ki jim primanjkuje kondicije. Osvojite priljubljene vršace po manj znanih in obljudenih poteh.

Zaupanja vreden priročnik opisuje gorniška potepanja po Sloveniji, ki niso lahkotni izleti, pač pa prave pohodniške ture v hribe in gore, vendar izbrane tako in tiste, da jih zmorejo tudi otroci.

V vodniku je zbranih 55 priljubljenih vrhov, pri čemer so zaradi večje zanimivosti izleta tako za otroke kot njihove starše opisane neklasične poti in izhodišča. Ta izbor poti je primeren tudi za tiste, ki bi radi hodili v hribe, pa niso v zelo športni kondiciji.

Poleg preverjenih poti, ki jih je avtor z družino prehodil večkrat, opisane ture bogatijo še zgodbe, ki so značilne za posamezno pot ali znamenitost na njej ter odlične fotografije in ilustracije Zvonka Čoha. Ob tem najdete v knjigi še nasvete glede potrebne opreme, da bo izlet prijeten in varen za vse družinske člane.

Pri izboru ture vam bo v pomoč velika preglednica na koncu knjige, ki je opremljena z različnimi rubrikami: regija, višinska razlika, težavnostna stopnja, okvirno trajanje hoje, način dostopa, znamenitosti ob poti, ali je na vrhu koča, ali se da v koči prespati, bližina voda, dostopnost z vozičkom in drugo, kar olajša izbiro primerne poti.

Knjiga vsebuje: 
• uvodni del s priporočili staršem za hojo v hribe z otroki,
• zemljevid geografskih regij z označenimi cilji izletov,
• dvostransko natančno preglednico vseh izletov,
• opise 55 izletov s podatki o dolžini, zahtevnosti, višinski razliki, zanimivostih ob poti in v bližini,
• GPS in QR-kode izhodišč, zemljevide izletov, bogato fotografsko gradivo s poti,
• osem ilustriranih ljudskih pripovedk, povezanih z izleti.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610145929
Leto izdaje 2019
Število strani 256
Dimenzije 16,8 x 24,5
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Gorazd Gorišek
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gorniška potepanja z otroki
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gorniška potepanja z otroki

Cena 29,99 €