V vrečki ni artiklov.
Gospodar svoje usode

Intervju GUY Finley, Avtor svetovne uspešnice Skrivnost osvobajanja (Jan 2012)

Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode  je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

V prvem delu opisuje pozicijo človeka kot posameznika v sodobnem svetu in opredeljuje vlogo, ki jo ljudje brez kakršnega koli upora prevzemamo. Svojo vlogo v življenju velikokrat dojemamo kot preveč vnaprej določeno in zato ne čutimo potrebe po uporu, ali pa se upora morda bojimo.

V drugem, osrednjem delu knjige je podrobno predstavljenih dvanajst korakov, ki zagotavljajo spremembo v odnosu do prihodnosti. Pri opisu vsakega posameznega koraka Finley najprej osvetli posameznikovo izhodiščno notranje stanje, nato svetuje in predlaga ter končno navede, kaj lahko bralec ob doslednem upoštevanju predstavljenih smernic pričakuje.

Poglavja v osrednjem delu knjige se ukvarjajo s problematiko ustaljenih navad in zakoreninjenih prepričanj, citirajo mislece in filozofe, učijo tihega pristopa k samemu sebi in poudarjajo pomen zavestnega tveganja, ki je nujen sestavni del vsakega (notranjega) napredka. Čudovito potrka na vrata naše notranjosti, ko v enem izmed zadnjih poglavij zapiše: »Če bi radi našli nekaj brezčasnega, si morate upati zaživeti tako, kot da imate ves čas na svetu!«

V zadnjem delu se avtor zelo natančno posveti čustveni stabilnosti in osvoboditvi od stresa ter zaključi z višjimi spoznanji krojenju lastne usode.

»Kar si sposodimo, moramo vrniti,« nam na koncu prijazno na srce položi eno najprodornejših misli cele knjige.

 

Več iz življenja Guyja Finleyja

Finley je znan in uspešen avtor knjige Skrivnost osvobajanja in več kot 35 drugih knjig ter avdo programov, ki so v milijonskih nakladah izšli v 16 jezikih po celem svetu. A pot do uspeha je bila dolga in brez bližnjic. Rodil se je kot sin pionirja nočnega TV in radio programa Larryja Finleyja. V otroštvu je veliko časa preživel z otroki najbolj znanih svetovnih osebnosti. Kasneje je bil uspešen na več področjih. Napisal je ogromno pesmi, ki so v izvedbi zvenečih imen prejele številne nagrade. Sodeloval je na primer z Diano Ross, The Jackson 5, Billyjem Prestonom, The Four Seasons, poleg tega pa je ustvarjal tudi glasbo za vrsto filmov in oddaj. Med leti 1970 in 1979 je pisal in posnel tudi nekaj svojih albumov pod okriljem Motowna in RCA. 

Skozi celotno obdobje odraščanja se je spogledoval z mislijo, da je v življenju več kot le materialna zadostnost, ki se kaj kmalu sprevrže v občutke praznine in nezadovoljnosti. Med svojimi »uspešnimi« prijatelji je bil dostikrat priča tovrstnim pojavom. Leta 1979 se je vrnil s potovanj po Severni Ameriki, Indiji in Daljnem Vzhodu, na katerih je iskal resnico in modrost. Po prihodu domov je prostovoljno prenehal s svojo vse bolj uspešno glasbeno kariero. Želel se je namreč povsem osredotočiti na bolj poglobljeno spoznavanje in razumevanje samega sebe.

Poleg pisanja in mnogih gostovanj, Finley vsak teden izvede štiri seminarje, namenjene oživljanju človekove duhovne plati na sedežu centra Life of Learning v Merlinu. Seminarji se navezujejo drug na drugega in so odpri za javnost. Za več informacij o Guyju Finleyju in njegovem delu, ki spreminja življenja, obiščite www.guyfinley.org.

978-961-94248-2-7 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/g/o/gosp.jpg 978-961-94248-2-7
15.95 EUR 2021-04-25 Zaloga: Na zalogi
-38%

Gospodar svoje usode

Gospodar svoje usode Guy Finley

Ustvarite si drugačno prihodnost v 12 preprostih korakih

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 111 zlatnikov = 1,11 €.
Finleyjeva knjiga Gospodar svoje usode je poziv k življenju, ki ga uspe uresničiti le redkim. Bralcu ponuja orodja, ki jih ta potrebuje za dosego nove ravni bivanja, na kateri zbledi vsakršen občutek ujetosti v čas in prostor.

Vroča cena: 15,95 €

Prihranek: 9,95 € (38%)

Redna cena: 25,90 €

TOP 100

Podrobnosti artikla Gospodar svoje usode

ISBN 978-961-94248-2-7
Leto izdaje 2017
Število strani 185
Dimenzije 13,0 x 20,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Zavod Gaia planet
Avtor Guy Finley

O avtorju Gospodar svoje usode

Guy Finley

Guy Finley

Guy Finley je avtor mnogih uspešnic in več kot 35 knjig ter avdio programov, prevedenih v 16 jezikov, ki so se prodali v milijonskih nakladah. Je tudi ustanovitelj in direktor centra za samospoznavanje Life of Learning Foundation, neprofitne organizacije v ameriški zvezni državi Oregon in voditelj serije radijskih oddaj Osvobajanje s Finleyjem na najbolj poslušanih komercialnih postajah, namenjenih boljši kvaliteti življenja. 

Na njegove tedenske novice po elektronski pošti je naročenih 400.000 bralcev, bil je gost v več kot 600 televizijskih in radijskih oddajah. Je avtor tečajev o načinih samouresničevanja, ki se jih je v preteklih dveh desetletjih udeležilo na deset tisoče ljudi po Severni Ameriki in Evropi in še vedno vsako leto izvede več kot 150 takšnih tečajev. Začel je kot avtor skladb pri založbi Motown (med drugim je ustvarjal tudi za večkrat nagrajene izvajalce, kot so Diana Ross, Debbie Boone, The Jackson 5, Billy Preston, The Four Seasons).

Več o Guy Finley

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(10)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Ocene in komentarji

Klemen

Objavljeno 25.03.2021

Tudi če ne upoštevate vseh navodil in nasvetov v

Tudi če ne upoštevate vseh navodil in nasvetov v tej knjigi, se boste zagotovo naučili nekaj koristnega. Včasih se zdi vse skupaj malo ezoterično, toda v resnici je tu veliko praktičnih stvari. Dobro in enostavno branje.

Gost

Objavljeno 12.03.2020

Zelo dobra knjiga, ki vas popelje skozi vaše

Zelo dobra knjiga, ki vas popelje skozi vaše življenje, da ga preživite tako, kot sami želite.

Špela

Objavljeno 12.02.2020

odlična knjiga, ki ti pomaga, da spremeniš

odlična knjiga, ki ti pomaga, da spremeniš življenje sebi v prid in ne poslušaš tujih mnenj.

Simon

Objavljeno 16.05.2018

Super knjiga, za super začetek duhovne poti.

Super knjiga, za super začetek duhovne poti.

TANJA

Objavljeno 11.04.2018

Če boste sledili tej knjigi, ki je napisana za

Če boste sledili tej knjigi, ki je napisana za vsakogar, se boste odvadili v sebi gojiti občutke krivde, zamer in negotovosti. Knjigi je treba preprosto zaupati. Zelo priporočam, še najbolj pa tistim, ki so se začeli podajati na duhovno pot.

Miran

Objavljeno 10.04.2018

Zelo dobro napisana knjiga, z nekim dobrim

Zelo dobro napisana knjiga, z nekim dobrim naukom.

KATJA

Objavljeno 18.09.2015

Čudovita knjiga čudovitega duhovnega učitelja!

Čudovita knjiga čudovitega duhovnega učitelja! Dobro in lahko branje z veliko praktičnimi napotki.

NINA

Objavljeno 12.09.2014

Odlično! Guy se izkaže ponovno, kot v svoji knjigi

Odlično! Guy se izkaže ponovno, kot v svoji knjigi Skrivnost osvobajanja. Knjiga mi zelo pomaga in tudi način kako Guy opisuje mi je blizu. Guy je tudi prvi ustavnovil prvo "e-šolo" za osebno rast. priporočam tudi njegove spletno stran, srečno, Mojca

KSENIJA

Objavljeno 12.09.2014

Ja super knjiga

Ja super knjiga

JOŽEF

Objavljeno 12.09.2014

ni kaj poučna knjiga priporočil jo bom prijatelju

ni kaj poučna knjiga priporočil jo bom prijatelju

Gospodar svoje usode

Guy Finley

Vroča cena: 15,95 €

Prihranek: 9,95 € (38%)

Redna cena: 25,90 €

Gospodar svoje usode

Oglejte si tudi