Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Gospodarska zgodovina Evrope v 20. stoletju

Na zalogi
SKU
978-961-241-743-7
Dodaj v primerjavo
Cena 39,00 €
Avtor te historične razvojne modele presoja s stališča dolgoročne kakovosti gospodarskega razvoja in dosežene življenjske ravni prebivalstva skozi celotno stoletje, vključno z regionalnimi razlikami.
Dodaj na seznam želja
Knjiga Ivana T. Berenda je vzorno delo zgodovine burnega 20. stoletja skozi presek gospodarskih sprememb. Berend je knjigo zastavil izrazito problemsko in primerjalno. Šest poglavij je strukturiranih glede na prevladujoče ideološke in ekonomske razvojne modele: liberalni ekonomski model do prve svetovne vojne, konceptualna iskanja v času med obema vojnama, model dirigiranega gospodarstva, model centralnoplanske ekonomije, model mešane ekonomije z državo blagostanja in, kot zadnji globalizacijski model, model s težnjo po ponovnem uvajanju značilnosti liberalnega.

Pri tem je prepričljiv, saj mu je uspelo sintetizirati množico gospodarsko-zgodovinskih procesov ter jih panožno in območno razčleniti, tudi z zgovornimi primeri o (ne)uspehu nekaterih najpomembnejših podjetij, podjetnikov in projektov. Ne nazadnje sta ključ za razumevanje našega časa prav dinamika in intenzivnost ekonomsko-socialne modernizacije na evropski celini skozi 20. stoletje. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-241-743-7
Leto izdaje 2013
Število strani 360
Dimenzije 17,0 x 24,0
Vezava Trda
Izdal Modrijan
Avtor Ivan T. Berend
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Gospodarska zgodovina Evrope v 20. stoletju
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Gospodarska zgodovina Evrope v 20. stoletju

Cena 39,00 €