V vrečki ni artiklov.

Guy Finley

Guy Finley je avtor mnogih uspešnic in več kot 35 knjig ter avdio programov, prevedenih v 16 jezikov, ki so se prodali v milijonskih nakladah. Je tudi ustanovitelj in direktor centra za samospoznavanje Life of Learning Foundation, neprofitne organizacije v ameriški zvezni državi Oregon in voditelj serije radijskih oddaj Osvobajanje s Finleyjem na najbolj poslušanih komercialnih postajah, namenjenih boljši kvaliteti življenja. 

Na njegove tedenske novice po elektronski pošti je naročenih 400.000 bralcev, bil je gost v več kot 600 televizijskih in radijskih oddajah. Je avtor tečajev o načinih samouresničevanja, ki se jih je v preteklih dveh desetletjih udeležilo na deset tisoče ljudi po Severni Ameriki in Evropi in še vedno vsako leto izvede več kot 150 takšnih tečajev. Začel je kot avtor skladb pri založbi Motown (med drugim je ustvarjal tudi za večkrat nagrajene izvajalce, kot so Diana Ross, Debbie Boone, The Jackson 5, Billy Preston, The Four Seasons).

Guy Finley

Guy Finley, rojen februarja 1949 , je ameriški pisatelj, filozof, duhovni učitelj ter nekdanji profesionalni tekstopisec in glasbenik.

Odraščal v Kaliforniji, kjer so bili številni njegovi prijatelji otroci slavnih. V mladosti se je odločil za glasbeno kariero in tako postal prvi beli »mehki rock« izvajalec. Vendar Guy Finley nikoli ni dosegel komercialnega uspeha kot glasbenik. Skladal je za številne filme in TV-oddaje.

Kljub tej sreči v svojem poklicnem življenju je Guy Finley čutil, da mu v osebnem življenju nekaj manjka. Ker si je želel zapolniti to praznino, je opustil glasbeno kariero in se leta 1979 odpravil v Indijo in na Daljni vzhod, da bi študiral duhovne nauke in načel samozavedanja.

V zgodnjih osemdesetih letih ga je iskanje duhovnega prebujenja pripeljalo nazaj v ZDA, kjer je postal predani študent duhovnega učitelja Vernona Howarda v fundaciji New Life. V začetku devetdesetih let je začel novo kariero kot avtor duhovnih knjig.

Nauki Guya Finleyja izhajajo iz mnogih različnih duhovnih tradicij in filozofij, vključno s: krščansko mistiko, vzhodnjaške filozofije in psihologijo Junga.

Poleg pisanja knjig, Guy Finley vodi tečaje »notranjega življenja« pri neprofitni organizciji Life of Learning, katere ustanovitelj in direktor je on sam. Je pogost govorec na konferencah in gost na radiu in internetu.

Njegove ideje sežejo v osrčje naših najpomembnejših osebnih in družbenih vprašanj - odnosov, uspeha, odvisnosti, stresa, miru, sreče.

Guy Finley je priznani avtor več kot 45 knjig in avdio programov, ki so prevedeni v 26 jezikov. Njegova dela podpirajo zdravniki, poslovneži, slavne osebnosti in verski voditelji.

Knjige Guya Finleyja:  Skrivnost osvobajanjaGospodar svoje usode 

Citati Guya Finleyja: 

 • "Samo zdi se vam, da obstaja še kaj bolj pomembnega kot to, da preprosto ostanete zvesti sami sebi."
 •  "Popolna prisotnost tukaj in zdaj je najboljše zagotovilo za svetlo prihodnost."
 •  "Moč naše šibkosti je neznatna, če se šibkosti ne bojimo."
 •  "Če čisto vsak trenutek – dober ali slab – sprejmete kot največje darilo, ki si ga lahko podarite, ste na dobri poti do življenja brez strahov."
 •  "Če preveč razmišljamo o pomanjkljivostih drugih, sami postajamo vse manjši."
 •  "Prave spremembe ne boste našli v novem načinu razmišljanja o sebi, pač pa v osvobojenosti od potrebe, da bi se obremenjevali s svojimi težavami."
 •  "Vse – od marjetic na travniku do zvezd v oddaljenih galaksijah – vse to nas nenehno navdihuje. Čudovito je, če to čutimo, božansko, če vemo, da je to res."
 •  "Si neznansko želite miru? Tudi mir si neznansko želi vas."
 •  "Ne dovolimo, da namesto nas govori jeza, ukrepa strah in izbira nepotrpežljivost. Počakajmo ... in mir bo prišel sam."
 •  "Da bi preteklost določala sedanjost, je ravno tako nemogoče, kot da bi senca orjaka opustošila premagala vojsko."
 •  "Nihče v življenju ne more doseči višje stopnje, ne da bi prej padel nižje."
 •  "Najboljši – in pravzaprav edini pravi – čas za spremembo je trenutek, ko zaznamo, da je sprememba nujna. Kdor v tistem trenutku ne ukrepa, bo nenehno iskal razloge za odlašanje."


URADNA STRAN AVTORJA: https://www.guyfinley.com/

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani