Izšla je knjiga Kar mirno, katera vam bo s preverjenimi tehnikami pomagala zaustaviti tesnobo.   

V vrečki ni artiklov.

Harry Potter 1 - Kamen modrosti

Harry Potter 1 - Kamen modrosti J.K. Rowling

Harry Potter je enajstletni fantič, ki živi pri stricu in teti. Spati mora v shrambi pod stopnicami, debeli in zlobni bratranecDudley pa ga ima za živo igračo. Ko nekega dne Harry prejme skrivnostno pismo, mu v sivino vsakdanjika posije svetla luč,saj izve, da je čarovnik. Znajde se na Bradavičarki, akademiji za čarovnike, kjer spozna nove prijatelje. Toda za debelimizidovi starodavne šole prežijo nanj tudi nevarnosti.Kamen modrosti je prva knjiga v zbirki o mladem čarovniku, ki je obnorela mlade in stare ljubitelje književnosti širom sveta.Roman je bil večkrat n...
 
Cena: 12,99 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9789610118381
Leto izdaje 2011
Število strani 228
Dimenzije 18,7 x 12,4
Avtor J.K. Rowling
Vezava Žepna knjiga
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Kategorija Leposlovje-Pustolovski

O avtorju

   Joanne Rowling se je rodila leta 1965 v mestecu Yate v bližini Bristola, pri štirih leti pa se je s starši in mlajšo sestro Di preselila v bližnjo vas Winterbourne. Ravnatelj osnovne šole, ki jo je obiskovala v tem kraju, naj bi služil kot navdih za ravnatelja Bradavičarke, profesorja Dumbledoreja. 

Že kot mlada si je rada izmišljala zgodbice, ki jih je prebirala sestrici. V eni od njih je bila glavna junakinja prav sestra, ki je padla v zajčjo luknjo, tam pa so jo zajci potem hranili z jagodami. Prvo zgodbo je zapisala, ko je imela komaj pet let. V njej je nastopal zajec Zajec, ki je dobil ošpice.

Ideja za serijo knjig o Harryju Potterju se ji je utrnila leta 1990 med vožnjo z vlakom. Da je dokončala prvo knjigo, je potrebovala pet let, še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je knjiga po številnih zavrnitvah končno izšla. Kratico J. K. Rowling ji je predlagal založnik, saj se je bal, da dečki ne bodo želeli brati fantazijskega romana, ki ga je napisala ženska. Očitno se je motil.

Danes Jo živi na Škotskem in ima tri otroke, hčerki Jessico in Mackenzie ter sina Davida.


Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).