V vrečki ni artiklov.

Harry Potter 5 - Feniksov red

Harry Potter 5 - Feniksov red J.K. Rowling

Harry Potter naj bi se vpisal v peti letnik Bradavičarske akademije za čarovnike in čarovnice. Na to komaj čaka, obenem pase sprašuje, zakaj se njegova prijatelja, Ron in Hermiona, že celo poletje vedeta tako skrivnostno. Toda mladi čarovnik bokmalu odkril, da bo novo šolsko leto njegov svet dokončno obrnilo na glavo …  Feniksov red je peti del iz serije knjig o Harryju Potterju, mladem čarovniku, ki bije bitko z najtemnejšim čarovnikom vsehčasov - Mrlakensteinom. V tem delu se mora Harry spopasti z nezanesljivo čarovniško vlado in ...
 
Cena: 17,95 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9789610118398
Leto izdaje 2012
Število strani 814
Dimenzije 18,7 x 12,5
Avtor J.K. Rowling
Vezava Žepna knjiga
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Kategorija Leposlovje-Pustolovski

O avtorju

   Joanne Rowling se je rodila leta 1965 v mestecu Yate v bližini Bristola, pri štirih leti pa se je s starši in mlajšo sestro Di preselila v bližnjo vas Winterbourne. Ravnatelj osnovne šole, ki jo je obiskovala v tem kraju, naj bi služil kot navdih za ravnatelja Bradavičarke, profesorja Dumbledoreja. 

Že kot mlada si je rada izmišljala zgodbice, ki jih je prebirala sestrici. V eni od njih je bila glavna junakinja prav sestra, ki je padla v zajčjo luknjo, tam pa so jo zajci potem hranili z jagodami. Prvo zgodbo je zapisala, ko je imela komaj pet let. V njej je nastopal zajec Zajec, ki je dobil ošpice.

Ideja za serijo knjig o Harryju Potterju se ji je utrnila leta 1990 med vožnjo z vlakom. Da je dokončala prvo knjigo, je potrebovala pet let, še nadaljnji dve leti pa sta pretekli, da je knjiga po številnih zavrnitvah končno izšla. Kratico J. K. Rowling ji je predlagal založnik, saj se je bal, da dečki ne bodo želeli brati fantazijskega romana, ki ga je napisala ženska. Očitno se je motil.

Danes Jo živi na Škotskem in ima tri otroke, hčerki Jessico in Mackenzie ter sina Davida.


Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).