Herbivorij

Na zalogi
SKU
978-961-93034-2-9
Dodaj v primerjavo
Cena 33,00 €
 

Z rastlinsko prehrano do izvornih okusov in prvinskega zdravja.

Dodaj na seznam želja

V knjigi je na 170 straneh predstavljeno več kot 70 novih in izvirnih receptov s fotografijami za klasično rastlinsko prehrano in presno prehrano:

• Juhe

• Predjedi in glavne jedi

• Solate

• Sladice

• Kruhi

V uvodnem poglavju je govora o tem, kako se lotiti zdravega načina prehranjevanja in na kaj moramo biti pri tem pozorni. V poglavju zajtrki so recepti za smoothije, ki jih naredimo s slovensko super hrano, ki jo naberemo sami. Predstavljena so tudi recepti, kako si sami pripravimo doma zdravo kavo, naredimo koruzni čips, vaflje....

V poglavju Juhe je govora o tem na kakšen način kuhamo klasične zdrave juhice, kako si pripravimo presne juhe, kakšno vlogo ima česen v našem prehranjevanju....

V poglavju glavnih jedi steče debata tudi o tem ali sploh uporabljati olje pri kuhanju, katero in koliko in kaj o tem pravijo strokovnjaki.

V poglavju o solatah je predstavljeno nekaj nenavadnih solat z različnimi polivkami z oljem ali brez.

Seveda so v knjigi tudi zdrave sladice. Poleg receptov je razloženo, kako delamo lahke presne torte (brez oreščkov), kako naredimo zavitek – pečen in presni brez glutena. Pod sladicami so recepti za tiste, ki ne jedo glutena, za tiste ki ne uživajo nobenega sladkorja ter seveda za tiste, ki jim tudi rastlinske smetane in olja niso po godu.

V poglavju o kruhih steče najprej beseda o mokah. Navedenih je nekaj dobrodošlih nasvetov, kako kupiti in uporabljati brezglutenske moke. Sledi nekaj receptov za različne svetovne kruhe kot so ajdov kruh, pirin kruh, tortilje, hačapuri, belokranjsko pogačo.

Na koncu je dodano poglavje o tem kako najbolje shranjevati, pripraviti in zamrzniti živila, da se ohrani kar največ hranljivih snovi. Poglavje temelji na dognanjih znanstvenikov, ki ji je avtorica strnila na šestih straneh.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-93034-2-9
Leto izdaje 2014
Število strani 180
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Mateja Tea Dereani
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Herbivorij
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Herbivorij

Cena 33,00 €