Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hitrejše branje - boljše razumevanje: Usvojite metodo hitrega branja in prihranite čas!

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
978-961-6788-88-5
Dodaj v primerjavo
Cena 19,99 €

Vsak dan beremo več ur, tako v pisarni kot doma, saj želimo priti do informacij ali pa se sprostiti. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto - kar pa je bistveno premalo če hočemo uresničiti lastne želje in zahteve drugih ljudi. Saj vendar zmoremo nekajkrat več! Da, hitrejše branje je celo predpogoj za boljše razumevanje besedil in za večjo osredotočenost.

Dodaj na seznam želja

Branje

Vsak dan beremo več ur, tako v pisarni kot doma, saj želimo priti do informacij ali pa se sprostiti. Povprečni bralec prebere 200 besed na minuto - kar pa je bistveno premalo če hočemo uresničiti lastne želje in zahteve drugih ljudi. Saj vendar zmoremo nekajkrat več! Da, hitrejše branje je celo predpogoj za boljše razumevanje besedil in za večjo osredotočenost. Hitro branje je tako zelo pomembno.

Hitro in učinkovito branje je nujna veščina za vsakogar, ki bi rad bil uspešen pri študiju ali v službi in bil zmožen v prostem času, ki ga je vse manj, predelati vse, kar ga zanima. Biti pismen v sodobnem svetu pomeni, da ste zmožni brati hitro in da prebrano tudi razumete. Marsikdo ima težave pri obvladovanju velikih količin informacij zato, ker ne zna brati učinkovito.

Razumevanje

Komu je knjiga Hitrejše branje - boljše razumevanje namenjena?

 • Študentom in srednješolcem, ki se morajo prebijati skozi zahtevna znanstvena besedila.
 • Managerjem, ki točno vedo, da bodo sprejemali boljše odločitve, če obstoječe informacije pridobijo iz različnih poročil, elektronskih sporočil ali interneta.
 • Komercialistom, tržnikom in pisarniškemu osebju, ki se duši v poplavi informacij in si želijo doseči boljši izkoristek informacij.
 • Učiteljem, šolskim organom in vsem, ki se ukvarjajo z izobraževanji in pri svojem delu potrebujejo sodobne informacije in znanja.
 • Znanstvenikom, od katerih se pričakujejo pobude in kritike.
 • Vsem, ki jih zanima in si želijo bolje brati (npr. vsestranski bralci časopisov in revij, ki si želijo pridobiti čim več informacij in to čim hitreje).

Nekaj vprašanj za razmislek: 

 • Ali poznamo svoj “effective reading rate” – merilo učinkovitosti branja?
 • Ali se spomnite kako hitro pretečete 100 m?
 • Kaj je pomembneje za vaš poklicni razvoj, branje ali tek?
 • Ali ste se po osnovni šoli še kdaj dodatno ukvarjali s tehniko branja?
 • Vam misli med branjem rade uidejo drugam?
 • Koliko zmogljivosti ostane možganom za “svojeglave” misli, ko beremo z običajno hitrostjo? (75% ? Saj to je čisto neverjetno. Jasno, da možgani potem brez težav najdejo kaj boljšega, kot je vsebina, ki jo morate predelati v čim krajšem času.)

“Krasna stvar. Kako je mogoče v 57 minutah prebrati roman in si še zapomniti vsebino. Naravnost prevzet sem!”  Günther Jauch

Wolfgang Schmitz

Avtor Wolfgang Schmitz s pomočjo nazornih primerov in praktičnih vaj pojasnjuje, kako deluje boljše branje, kako se izogniti glavnim napakam, ki jih delamo pri branju in kako skupno delovanje dobrih tehnik pripelje do uspešnega branja.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6788-88-5
Leto izdaje 2012
Število strani 238
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Avrora as
Avtor Wolfgang Schmitz
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hitrejše branje - boljše razumevanje: Usvojite metodo hitrega branja in prihranite čas!
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hitrejše branje - boljše razumevanje: Usvojite metodo hitrega branja in prihranite čas!

Cena 19,99 €