Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hoja

Na zalogi
SKU
9789617050356
Dodaj v primerjavo
Cena 16,90 €

V knjigi avtor opisuje vsakodnevno človekovo aktivnost, saj je, kot pravi »v svojem življenju spoznal le eno ali dve osebi, ki sta razumeli umetnost hoje, se pravi sprehajanja, in ki sta imeli tako rekoč talent za romanje«. Brezčasna klasika za vse ljubitelje narave.

Dodaj na seznam želja

Henry David Thoreau

Henry David Thoreau je v knjigi napisal: "Jaz, ki ne morem niti en dan ostati notri, ne da bi nekoliko zarjavel, sem se, ko sem si kdaj ob enajstih ali štirih popoldan, prepozno, da bi še lahko popravil dan, ko so se nočne sence že začele mešati s sončno svetlobo, ukradel čas za hojo, počutil, kot da sem storil nekakšen greh, za katerega bi se moral kesati; priznam, da sem osupel ob moči vzdržljivosti – da sploh ne omenjam moralne neobčutljivosti – svojih sosedov, ki se tedne, mesece, da, celo leta, za ves dan zapirajo v svoje trgovine in pisarne."

Henry David Thoreau (1817–1862) je bil ameriški pisatelj, esejist, politični aktivist, okoljevarstvenik in filozof. Njegovo delo je zaznamovalo globoko zavedanje človekove odvisnosti od narave, bil pa je tudi velik kritik brezkompromisnega kapitalističnega izkoriščanja narave. Njegovo najbolj znano delo je Walden: Življenje v gozdu (1854), v katerem zagovarja preprosto življenje v naravnem okolju, poleg drugega pa je napisal tudi znamenit esej Hoja (Walking, 1862, v knjižni obliki je izšel posthumno), v katerem se je tej vsakodnevni človekovi aktivnosti posvetil s sebi lastno lucidnostjo, saj je, kot pravi »v svojem življenju spoznal le eno ali dve osebi, ki sta razumeli umetnost hoje, se pravi sprehajanja, in ki sta imeli tako rekoč talent za romanje«. Brezčasna klasika za vse ljubitelje narave.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050356
Leto izdaje 2019
Število strani 113
Dimenzije 12,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Henry David Thoreau
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hoja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hoja

Cena 16,90 €