Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hommage profesorici Mariji Saje

Na zalogi
SKU
978-961-261-238-2
Dodaj v primerjavo
Cena 14,99 €
Dodaj na seznam želja

Ob smrti profesorice Marije Sajetove so vse generacije njenih učencev izrazile svoje žalovanje, kot da bi jim umrl družinski član.

V triinštiridesetih letih poučevanja na šoli in v štirinajstih na Univerzi za tretje življenjsko obdobje se je nabralo preko tri tisoč učencev, ki smo jih našli v skrbno vodenih redovalnicah in poskusil zajeti v objavljenem seznamu. Rokopis je včasih težko čitljiv, črnilo je obledelo, transkripcija problematična, vendar je seznam tu. Uredili smo ga po abecednem redu, vsak se lahko poišče po objavljenem seznamu virov, ki so navedeni kronološko. 

Hommage profesorici Mariji Saje  predstavlja življenje, strokovno delo in spomine nanjo. Želimo si, da bi vsaj delno pomagala osvetliti njeno osebnost in spoštovanje ter hvaležnost, ki jo do nje čuti triinštirideset generacij učencev.

Jožica Pirc, urednica

Avtorji prispevkov: Vladimir Pogačnik, Dušana Findeisen, Marija Kozina, Dušan Jovanović, Dušan Sket, Borut Alujevič, Boris A. Novak, Marko Uršič, Tomaž Wraber, Alenka Urbančič-Lape, Mariča Pohar, Sašo Kos, Dominique Geslin.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-261-238-2
Leto izdaje 2012
Število strani 144
Dimenzije 16,5 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal Didakta
Avtor Jožica Pirc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hommage profesorici Mariji Saje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hommage profesorici Mariji Saje

Cena 14,99 €