Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hugo Cabret

Na zalogi
SKU
9789610107194
Dodaj v primerjavo
Cena 24,94 €

Knjiga, ki se gleda kot film, in film, ki se bere kot knjiga.

Dodaj na seznam želja

V tej zares posebni knjigi, ki po svetu navdušuje tako mladino kot odrasle, je avtor Brian Selznick združil elemente romana, slikanice, stripa in filmav povsem svežo bralsko izkušnjo.

Drzen in inovativen pristop krasi skoraj tristo izvirnih ilustracij.

Glavni junak Hugo je sirota, navijalec ur in tatič. Dolgo časa skrivnostno živi v zidovih živahne in prometne pariške železniške postaje, kjer lahko preživi le, če se skriva in ostaja neznan. A ko se njegov svet kakor kolesje prefinjenega mehanizma spoji s svetom čudaške deklice in zagrenjenega starca, ki na postaji prodaja igrače, so Hugojevo tajno življenje in skrivnosti ogrožene.

Nenavadna risba, dragocen zvezek, ukraden ključ, mehanski možak in skrito sporočilo pokojnega očeta spletejo pretanjeno in neodložljivo zgodbo o iskanju preteklosti in zgodovini filma.

Knjiga Hugo Cabret je dobitnica prestižne ameriške nagrade za mladinsko književnost Caldecott medal 2008, ki jo podeljuje Združenje ameriških otroških knjižničarjev.

Za vse ljubitelje zgodb v slikah!

"Kaj je roman, je jasno vsakomur. Večina tudi ve, kaj je stripovski roman oziroma roman v slikah, saj smo v zadnjih letih nekaj prevedenih dobili tudi pri nas, od legendarnega Varovano območje Goražde, ki ga je napisal/narisal Joe Sacco, do izjemno obsežnega Odeje, katerega avtor je bil Craig Thompson. Z mnogokrat nagrajenim mladinskim delom Hugo Cabret, ki ga je zasnoval in izpeljal Brian Selznick, pa dobivamo posrečeno kombinacijo, mešanico romana in stripa, filmske iluzije in filmske fantazije. Zgodba nas popelje v Pariz v trideseta leta prejšnjega stoletja, ko se glavni junak, dvanajstletni Hugo Cabret, ki skrivoma živi na podstrehi železniške postaje, kjer ilegalno skrbi za ure na njej, hkrati pa ima na zalogi veliko skrivnost, na nenavaden način poveže s skrivnostnim prodajalcem igrač. Film, strip in besede že dolgo časa niso tako enotno dihali v isti zgodbi. Magično."

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610107194
Leto izdaje 2009
Število strani 534
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Brian Selznick
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hugo Cabret
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hugo Cabret

Cena 24,94 €