Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hvalnica melanholiji

Na zalogi
SKU
9789612843946
Dodaj v primerjavo
Cena 27,00 €

Földényi se v svoji novi knjigi vrača k nekoč že obdelani temi, da bi raziskal, ali je melanholija v sodobni užitkarski družbi sploh še relevantna.

Dodaj na seznam želja

Melanholija

Leta 1988 je izšla Földényijeva Hvalnica melanholiji v nemščini in avtorja predstavila nemško govorečemu občinstvu. Po treh desetletjih se Földényi v novi knjigi vrača k tej isti temi, da bi raziskal, ali je melanholija v sodobni užitkarski družbi sploh še relevantna.

Iz tega zornega kota avtor v svoji bogato ilustrirani knjigi preiskuje različne aspekte sodobne umetnosti, kjer svojo pozornost namenja tako posameznim umetnikom - kot sta Anselm Kiefer in Francis Bacon, pisateljem, kot je W. G. Sebald, arhitektom, kot je Peter Zumthor, fotografom, kot je Hans-Peter Feldmann, ter filmarjem, kot je Stanley Kubrick -, kot tudi prehodu analogne dobe v digitalno, ki je radikalno spremenila naše dojemanje na vseh področjih vsakdana. 

Földényijev zorni kot se širi od popolnoma osebnih opažanj in izkušenj k časovno kritičnemu horizontu, pri čemer lahko knjigo beremo kot tožbo nad izgubo metafizičnega občutka v današnjem času.

László F. Földényi (1952) je madžarski esejist, kritik, prevajalec in predstojnik katedre za teorijo umetnosti na Akademiji za filmsko in gledališko umetnost v Budimpešti. Njegova dela so prevedena v več jezikov. Je urednik madžarske izdaje zbranih del Heinricha von Kleista in se že dalj časa ukvarja z odnosom evropske mistike do klasične avantgarde 20. stoletja. Je član nemške Akademije za jezik in književnost, od leta 2014 pa tudi član njenega predsedstva.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612843946
Leto izdaje 2018
Število strani 260
Dimenzije 17,0 x 23,5
Vezava Trda
Izdal Beletrina
Avtor László F. Földényi
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hvalnica melanholiji
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hvalnica melanholiji

Cena 27,00 €