Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Hvalnica počasnosti

Na zalogi
SKU
9789617060058
Dodaj v primerjavo
Cena 22,00 €

Hvalnica počasnosti je posvečena razumevanju našega nagnjenja k hitenju in predstavlja globalni trend zaviranja. Si želite boljše zdravje, boljše delo, boljši posel, boljše družinsko življenje, boljšo telovadbo, boljše kuhanje in boljši seks?

Dodaj na seznam želja

Stres

Si želite boljše zdravje, boljše delo, boljši posel, boljše družinsko življenje, boljšo telovadbo, boljše kuhanje in boljši seks, manj stresa?

Zmernost, kvaliteta in prava mera, ko gre za čas in dobrine (ali denar) lahko zamenjajo današnje hlastanje za vsem, kar lahko dosežemo ali dobimo.  Zaradi dolgega delovnika smo neproduktivni, delamo več napak, nesrečni smo in bolni. Zdravniške ambulante so polne ljudi, ki trpijo zaradi težav, povezanih s stresom: nespečnost, migrene, povišan pritisk, astma in črevesne težave, če jih omenimo le nekaj.

Izgorelost

Trenutna delovna kultura ogroža tudi naše duševno zdravje. »Včasih je bila izgorelost značilna le za ljudi, starejše od 40 let, zdaj pa srečujem popolnoma izgorele ženske in moške pri tridesetih, včasih celo dvajsetih letih.«

Pretirano delo je zdravju škodljivo tudi na druge načine. Ker preveč delamo, imamo premalo časa za telovadbo in se bolj nagibamo k prekomernemu uživanju alkohola in posegamo po hitri prehrani. Nobeno naključje ni, da so najhitrejši narodi na svetu pogosto tudi najdebelejši. Izgorelost torej ni edini prolem preobremenjenosti.

Hvalnica počasnosti

Zdaj je pravi trenutek, da postavimo pogoje. V knjigi Hvalnica počasnosti Počasi in Hitro pomenita več kot le stopnjo spreminjanja. Sta načina življenja, filozofija življenja. Hitro je zaposleno, nadzorujoče, agresivno, naglo, analitično, stresno, površinsko, nepotrpežljivo, aktivno, kvantiteta pred kakovostjo. Počasi je ravno obratno: umirjeno, previdno, dojemljivo, tiho, intuitivno, preudarno, potrpežljivo, premišljeno, kakovost pred kvantiteto.

Hvalnica počasnosti je dala velik zagon novim gibanjem za počasnejši in kvalitetnejši način življenja.

In avtor sploh ne pravi, da hitrost ni dobra:  »Hitrost ima svoje mesto v sodobnem svetu. Pogosto se morate premikati hitro, še posebej na delo. Problem je, ker je hitrost postala način življenja. Vse delamo v naglici. Ujeti smo v hitenje in to je nezdravo.«

Knjiga je prevedena v več kot 30 jezikov in v številnih državah pristala na policah najbolje prodajanih knjig. 

Ekskluzivni intervju z avtorjem Hvalnice počasnosti preberite tukaj.

Carl Honoré je imel tudi odličen govor na priljubljen TED talku. Poglejte si tukaj.

Ne spreglejte pa tudi videoposnetka o knjigi:


Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617060058
Leto izdaje 2019
Število strani 241
Dimenzije 16,0 x 23,0
Vezava Mehka
Izdal Chiara
Avtor Carl Honoré
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Hvalnica počasnosti
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Hvalnica počasnosti

Cena 22,00 €