Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Igra angela

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789610108658
Dodaj v primerjavo
Cena 29,95 €

Mladi pisatelj David Martín se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov pod psevdonimom. Serija Mesto prekletih je uspešnica in kmalu se pod budnim očesom svojega bogatega mentorja Pedra Vidala preseli v veliko vilo, ki se mu je vedno zdela usojena.

Dodaj na seznam želja

Španska literarna zvezda Carlos Ruiz Zafon je po velikanskem uspehu romana Senca vetra strast do knjige in zgodbe vpletel tudi v Igro angela, ki se začne v Barceloni v dvajsetih letih 20. stoletja: Mladi pisatelj David Martín se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov pod psevdonimom.

Serija Mesto prekletih je uspešnica in kmalu se pod budnim očesom svojega bogatega mentorja Pedra Vidala preseli v veliko vilo, ki se mu je vedno zdela usojena.

Martínove težke življenjske preizkušnje, nenadejana bolezen in neizpolnjeno ljubezensko hrepenenje se zgostijo v bizarnih zgodbah.

Nekega dne pa mu skrivnostni francoski založnik Andreas Corelli da ponudbo, ki je ne more zavrniti.

V Martínovo življenje posveti luč upanja, hkrati pa pridejo na plan sence pekla, skrite v temnih kotih njegove zlovešče hiše, in pisatelja potegnejo v napet vrtinec skrivnostnih umorov.

Carlos Ruiz Zafón se je mednarodno prebil z debelim romanom Senca vetra, ki smo ga pred tremi leti dobili tudi v slovenskem prevodu.
Sedaj se vrača z enako obsežno Igro angela, tematsko podobno postavljenem romanu (šlo naj bi celo za predzgodbo, ki pa jo lahko beremo povsem samostojno in neodvisno), v katerem je glavni junak mladi David Martin, ki se mu po srečnem naključju ponudi priložnost, da za časopis, pri katerem dela, na hitro napiše kratko zgodbo.
Ta odjekne, njegovo kariero pisatelja obrne navzgor, a kmalu pristane pri pisanju serije šund romanov.
Toda skrivnostni francoski založnik je prepričan, da je Martin sposoben precej več, zato pride k njemu s ponudbo, ki je ne more zavrniti. Tako mladi pisatelj sklene svojevrstno zvezo s hudičem.

Njegovo življenje se spremeni: preseli se v zloveščo hišo, ki v svojih temnih kotih skriva mnoge skrivnosti, odnosi z njegovim bogatim mentorjem in skrbnikom ter tudi pisateljem Pedrom Vidalom se ohladijo, v njegovo življenje vstopajo nove osebe, spet druge iz njega izginjajo.
Bibliofilski labirint, ki ga tlakujejo neuresničene ljubezni in Pokopališče pozabljenih knjig. 
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610108658
Leto izdaje 2009
Število strani 661
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Carlos Ruiz Zafon
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Igra angela
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Igra angela

Cena 29,95 €