V vrečki ni artiklov.
Igra angela

Španska literarna zvezda Carlos Ruiz Zafon je po velikanskem uspehu romana Senca vetra strast do knjige in zgodbe vpletel tudi v Igro angela, ki se začne v Barceloni v dvajsetih letih 20. stoletja: Mladi pisatelj David Martín se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov pod psevdonimom.

Serija Mesto prekletih je uspešnica in kmalu se pod budnim očesom svojega bogatega mentorja Pedra Vidala preseli v veliko vilo, ki se mu je vedno zdela usojena.

Martínove težke življenjske preizkušnje, nenadejana bolezen in neizpolnjeno ljubezensko hrepenenje se zgostijo v bizarnih zgodbah.

Nekega dne pa mu skrivnostni francoski založnik Andreas Corelli da ponudbo, ki je ne more zavrniti.

V Martínovo življenje posveti luč upanja, hkrati pa pridejo na plan sence pekla, skrite v temnih kotih njegove zlovešče hiše, in pisatelja potegnejo v napet vrtinec skrivnostnih umorov.

Carlos Ruiz Zafón se je mednarodno prebil z debelim romanom Senca vetra, ki smo ga pred tremi leti dobili tudi v slovenskem prevodu.
Sedaj se vrača z enako obsežno Igro angela, tematsko podobno postavljenem romanu (šlo naj bi celo za predzgodbo, ki pa jo lahko beremo povsem samostojno in neodvisno), v katerem je glavni junak mladi David Martin, ki se mu po srečnem naključju ponudi priložnost, da za časopis, pri katerem dela, na hitro napiše kratko zgodbo.
Ta odjekne, njegovo kariero pisatelja obrne navzgor, a kmalu pristane pri pisanju serije šund romanov.
Toda skrivnostni francoski založnik je prepričan, da je Martin sposoben precej več, zato pride k njemu s ponudbo, ki je ne more zavrniti. Tako mladi pisatelj sklene svojevrstno zvezo s hudičem.

Njegovo življenje se spremeni: preseli se v zloveščo hišo, ki v svojih temnih kotih skriva mnoge skrivnosti, odnosi z njegovim bogatim mentorjem in skrbnikom ter tudi pisateljem Pedrom Vidalom se ohladijo, v njegovo življenje vstopajo nove osebe, spet druge iz njega izginjajo.
Bibliofilski labirint, ki ga tlakujejo neuresničene ljubezni in Pokopališče pozabljenih knjig. 
9789610108658 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/i/g/igra_angela.jpg 9789610108658
29.95 EUR 2021-10-25 Zaloga: Na zalogi

Igra angela

Igra angela Carlos Ruiz Zafon

Mladi pisatelj David Martín se preživlja s pisanjem senzacionalističnih romanov pod psevdonimom. Serija Mesto prekletih je uspešnica in kmalu se pod budnim očesom svojega bogatega mentorja Pedra Vidala preseli v veliko vilo, ki se mu je vedno zdela usojena.
Cena: 29,95 €

Podrobnosti artikla Igra angela

ISBN 9789610108658
Leto izdaje 2009
Število strani 661
Dimenzije Ne
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Carlos Ruiz Zafon

O avtorju Igra angela

Carlos Ruiz Zafon

Carlos Ruiz Zafon

Katalonec Carlos Ruiz Zafón je začel pisateljsko pot kot avtor knjig za mladino. Že za svoj prvenec Princ megle je prejel najvišje špansko literarno priznanje. Leta 2001 je izšel njegov prvi roman za odrasle Senca vetra in postal velika mednarodna uspešnica, prevedena v več kot 40 jezikov. Z njim je Zafón začel pisati obsežno tetralogijo, imenovano Pokopališče pozabljenih knjig, v kateri spremljamo protagonista Daniela Sempera in skrivnosti njegove družine, prek njih pa tudi skrivnosti Barcelone v prelomnih obdobjih 20. stoletja.

Prvi knjigi v ciklu sta sledila romana Igra angela in Ujetnik nebes, naposled pa je pred nami zadnji roman serije Labirint duhov. Zafón, ki živi in ustvarja v Barceloni in Los Angelesu, o svojem delu pravi: »Pišem predvsem za ljudi, ki se radi potopijo v dobro zgodbo. Ne pišem zase, ampak za druge ljudi. Resnične ljudi. Mislim, da je Umberto Eco nekoč rekel, da so pisci, ki po lastnih besedah pišejo samo zase in jim je vseeno za občinstvo, navadni nakladači, saj je edina stvar, ki jo človek napiše samo zase, nakupovalni seznam. Ne bi se mogel bolj strinjati z njim.«

Več o Carlos Ruiz Zafon

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).