Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ilustrirano sveto pismo

Na zalogi
SKU
9789610143253
Dodaj v primerjavo
Cena 129,90 €
Dodaj na seznam želja

Ilustrirana Biblija : V pripovedih in z razlago Od stvarjenja do vstajenja. Sveto pismo ni le verska knjiga, ampak ima tudi velik moralni, zgodovinski, kulturni in literarni pomen. S svojo izjemno vsebino je tudi neprecenljiva zakladnica motivov, poezije in besedil, s katerimi je močno vplivalo na razvoj evropske in svetovne književnosti.

Sveto pismo je najznamenitejša knjiga na svetu, ki pa ni le verska knjiga, ampak ima tudi velik moralni, zgodovinski in kulturni pomen. Čeprav je vplivalo na zahodni svet bolj kot katera koli druga knjiga, pa kljub že 2000 prevodom za mnoge še ostaja zaprta knjiga. 

Da bi postalo dostopnejše najširšemu krogu bralcev, je skupina velikih poznavalcev svetega pisma in pisateljev različnih veroizpovedi in z različnih področij napisala izvrstno knjigo ILUSTRIRANO SVETO PISMO – V PRIPOVEDIH IN Z RAZLAGO. Poleg številnih zgodb, citatov, izrekov, pregovorov in anekdot iz svetega pisma so izbrali avtorji za boljšo ponazoritev in razlago tudi najlepše slikovno gradivo: zemljevide, reprodukcije umetnin starih mojstrov, prikaze predmetov, šeg in navad iz tistega časa, sodobne fotografije svetopisemskih dežel in romarskih krajev. Zajeli so reke, pregovore in simbole, ki izvirajo iz izročila svetega pisma in s katerimi je prežeto naše življenje, čeprav se tega pogosto sploh ne zavedamo. 

• VEČ KOT 1300 ILUSTRACIJ, risb, zemljevidov, tabel ...

• VIR ZNANJA! Berite in spoznavajte vsebino najbolj prevajane in najbolj razširjene knjige vseh časov

• DRAGOCEN DOKUMENT! Odkrivajte zgodovino judovstva in krščanstva od 1.200 let (2.000) pr. n. št. do 3. st. n. št., simbolne podobe, njihov pomen in sporočilo

• ZANIMIVO! Raziskujte duhovne korenine, socialno, zgodovinsko in geografsko ozadje svetega pisma, umetnost in kulturo tega obdobja

• RAZKOŠNO! Uživajte v edinstvenem in tudi vizualno privlačnem branju in ogledovanju velikih svetovnih umetnin

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610143253
Leto izdaje 2016
Število strani 512
Dimenzije 30,5 x 25,5
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Mike Beaumont, Nick Page
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ilustrirano sveto pismo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ilustrirano sveto pismo

Cena 129,90 €