Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Infekcijske bolezni

Zelo sistematična in pregledna knjiga bo v veliko pomoč študentom medicine pri pripravi za izpit iz infekcijskih bolezni, pa tudi zdravnikom vseh usmeritev, ki se pri svojem delu srečujejo z različnimi okužbami.
Dodaj na seznam želja

Upanje, ki smo ga gojili pred tridesetimi leti, da bomo s cepljenjem in antibiotiki odpravili večino infekcijskih bolezni, se ni izpolnilo. Prav nasprotno, pojavljajo se nove nalezljive bolezni; pri nekaterih sicer znanih boleznih pa ugotavljamo, da jih povzročajo mikroorganizmi: bakterije in virusi. Odkrivamo nove načine, kako bakterije pridobivajo odpornost proti antibiotikom, bolniki ponovno umirajo zaradi okužb z bakterijami, ki so postale odporne proti vsem znanim antibiotikom. Infekcijske bolezni ostajajo na svetovni ravni vodilni vzrok smrti.

Okužbe dihal in črevesja so po pogostnosti na prvem oziroma drugem mestu, zato sta jih avtorici obdelali po anatomski lokaciji ter prikazali klinične znake in simptome ter njihove najpogostejše povzročitelje. Podobno sta zaradi možnega hudega poteka obdelali tudi okužbe osrednjega živčevja. Druge infekcijske bolezni oziroma podrobnejši opisi poteka posameznih okužb črevesja, dihal in osrednjega živčevja so predstavljeni v poglavjih, ki opisujejo klinične slike glede na povzročitelja.

Avtorici sta na željo študentov dodali osnovne pojme o patogenezi infekcijskih bolezni, v poglavju o antibiotikih pa odmerke antibiotikov in virostatikov ter priporočila za empirično zdravljenje.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6239-21-X
Leto izdaje 2002
Število strani 632
Dimenzije 22,0 x 28,5
Izdal Tangram
Avtor Alenka Radšel-Medvešček, Marica Marolt Gomišček
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Infekcijske bolezni
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Infekcijske bolezni

Cena 49,90 €