Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

IQ otroka - skrb staršev

Na zalogi
SKU
9789610160816
Dodaj v primerjavo
Cena 19,99 €

Predšolsko obdobje je pomembno za razvoj otroka, saj se po raziskavah nevroznanosti v tem obdobju najintenzivneje tvorijo nevronske povezave v možganih, ki oblikujejo otrokov kognitivni razvoj.

Dodaj na seznam želja

Prav zato je pomembno:
• kako starši preživimo čas s svojim otrokom,
• s katerimi dejavnostmi otroci spoznavajo svet okrog sebe,
• katere zgodbe navdihujejo otrokovo domišljijo,
• ali otrokom dopustimo svobodo, da se otroci sami spopadajo z dolgčasom in tako krepijo svojo ustvarjalnost in kreativnost.

Druga knjiga zdravnika, strokovnjaka na področju izobraževanja ter predavatelja dr. Ranka Rajoviča IQ otroka – skrb staršev izhaja iz spoznanj, da otroci miselno kompleksne dejavnosti izvajajo uspešno in z navdušenjem, če jih oblikujemo kot igro in jih postavimo v primerno okolje. Stimulativno okolje, kot so na primer gozd, park, igrišče, so neskončen vir povezovanja, odkrivanja, razmišljanja in improvizacije.

Knjiga staršem in vzgojiteljem ponuja koristne nasvete za razvoj otrokovih sposobnosti. Povezuje jih na način, ki hkrati stimulira senzomotoričen in kognitivni razvoj otroka, ponuja predloge vaj za razvoj motorike in asociativnega razmišljanja, igre s simboli, povezovanje držav in njihovih himn, ugankarske zgodbe, igre s prometnimi znaki, pesmice za učenje tujih jezikov, iskanje skritih oblik ipd. Zbrane naloge in dejavnosti so preizkusili številni navdušeni malčki, njihov odziv kaže, da otroški možgani hrepenijo po znanju in da otroci vselej znova občutijo srečo, ko se naučijo nekaj novega.

Učenje je za otroka pravi vir sreče.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610160816
Leto izdaje 2021
Število strani 92
Dimenzije 19,8 x 23,5
Vezava Mehka
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Ranko Rajović
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:IQ otroka - skrb staršev
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

IQ otroka - skrb staršev

Cena 19,99 €