Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Iskanja - Bioterapevtovo razmišljanje o zdravju, športu, odnosu do življenja in sveta - Kolumne v tedniku 7 dni

Iskanja bioterapevta Marjana Ogorevca se začenjajo na začetku leta 2008, ko ga je urednik tednika 7 dni Bojan Tomažič povabil k sodelovanju kot kolumnista. Prva besedila s povsem filozofskim razmišljanjem se razvijajo v pragmatično razreševanje problemov sodobnega človeka ali sledenju k višjim ciljem, vmes komentira socialne deviacije sodobne družbe, usmerja k smeli odločitvi, kadar se znajdemo na razpotju, niza svoje izkušnje zdravilca in izkušenega bioterapevta, brez zadrege, s samozavestjo nekoga, ki se potepa po skrivnostnih poteh svetov, vzporednih naši zemeljski realnosti, opisuje ezoterično miselnost kot nekaj logičnega in pojasnljivega.
Dodaj na seznam želja
Iskanja bioterapevta Marjana Ogorevca se začenjajo na začetku leta 2008, ko ga je urednik tednika 7 dni Bojan Tomažič povabil k sodelovanju kot kolumnista.
Prva besedila s povsem filozofskim razmišljanjem se razvijajo v pragmatično razreševanje problemov sodobnega človeka ali sledenju k višjim ciljem, vmes komentira socialne deviacije sodobne družbe, usmerja k smeli odločitvi, kadar se znajdemo na razpotju, niza svoje izkušnje zdravilca in izkušenega bioterapevta, brez zadrege, s samozavestjo nekoga, ki se potepa po skrivnostnih poteh svetov, vzporednih naši zemeljski realnosti, opisuje ezoterično miselnost kot nekaj logičnega in pojasnljivega. Iskanja se kronološko sklenejo v času odpuščanja Murinih delavk in po odločitvi, da svojo športno pot zaključi olimpijski in svetovni prvak, atlet Primož Kozmus, katerega del strokovnega tima je bil tudi avtor.
Kolumna je posebna novinarska zvrst: je oster, a samosvoj pogled na neko dogajanje, odličnost kolumen Marjana Ogorevca bo pokazal šele čas, potegnjene iz časopisnega arhiva bodo izkazale svojo brezčasnost. Kadar imajo za osnovo vprašanje bralca, slednji dobi vlogo občečloveškega lika. So drug pogled na aktualno družbeno-politično in socialno dogajanje, izviren pogled na intimo življenja. Avtorjev svetovni nazor, ki je pogojen z visoko stopnjo notranje etike in univerzialne ljubezni, tudi v njegovi že osmi knjigi ponovno osuplja.
Zato so ta besedila pravi mnenjski stolpci. Zbrani v knjigi, učinkujejo logično in se medsebojno dopolnjujejo. Naslov rubrike Iskanja dopušča razmišljanje, da tudi avtor nenehno išče, ob prebiranju dejstvo, da se vse spreminja, da ni nič dokončnega in gotovega, obenem pa je vse tukaj in zdaj - na dosegu nam, Iskalcem, postane osvobajajoče.
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-92526-1-1
Leto izdaje 2009
Število strani 205
Dimenzije 14,5 x 23,5
Avtor Marjan Ogorevc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Iskanja - Bioterapevtovo razmišljanje o zdravju, športu, odnosu do življenja in sveta - Kolumne v tedniku 7 dni
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Iskanja - Bioterapevtovo razmišljanje o zdravju, športu, odnosu do življenja in sveta - Kolumne v tedniku 7 dni

Cena 20,00 €