Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Iskanje srečnega razmerja

Na zalogi
SKU
9789617050530
Dodaj v primerjavo
Cena 24,00 €

Iskanje srečnega razmerja je strokovna knjiga, ki ponuja bralcem relevantne raziskovalne in teoretične izsledke. Je knjiga, ob kateri se boste nasmejali. Je knjiga, ki bo normalizirala marsikaj, kar ste dojemali le kot svoj osebni problem, in nasprotno je knjiga, ki bo osebe, ki si stvarem ne upajo pogledati v oči, odprla, jih streznila, jih vrgla s piedestala. Je priročnik, kažipot in svetilnik trpečim dušam.

Dodaj na seznam želja

Srečno razmerje

Iskanje srečnega razmerja je osebno obarvana knjiga, skozi katero boste Branka dodobra spoznali tudi v smislu njegovih skritih duševnih vzgibov. Je dokument sodobnega časa, saj vsebuje veliko sklicev na popularno in manj popularno (visoko) kulturo.

Knjiga Branka in Bernarde Gradišnik je žanrsko raznolika, eklektična, a originalna. Menim, da gre za posrečeno zmes avtobiografije, samopomočniške in strokovne knjige. Posebnost formata je tudi občasno Bernardino vstopanje v Brankovo pripovedovanje, kar knjigo dodatno razgiba.

Bernarda Branka predvsem dopolnjuje ali opominja na izpuščene vidike. Deluje kot žena, ki spremlja živahni moški pogovor in vsake toliko navrže kaj ostroumnega ali takega, kar dobrohotno razbije moška prepričanja in iluzije. Ali pa kot žena, ki bere za Brankom in ga korigira, kjer je to zares potrebno. Še najbolj ustrezna pa je verjetno primerjava s pojavom iz psihoanalize, v skladu s katerim Bernarda dopolnjuje Brankov opazujoči jaz in hkrati predstavlja realitetno preverbo, s tem pa prispeva k širitvi njegove zavesti.

Iskanje srečnega razmerja! Kako to razumeti? Med branjem knjige boste zaslutili v naslovu skrito zagonetnost in večpomenskost obravnavane tematike. Naj vam zaželim srečo pri iskanju, in da bi bili srečno najdeni!

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617050530
Leto izdaje 2020
Število strani 502
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Bernarda Gradišnik, Branko Gradišnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Iskanje srečnega razmerja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Iskanje srečnega razmerja

Cena 24,00 €