Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Istra in Kvarner - Plezalni vodnik

Na zalogi
SKU
9789619462515
Dodaj v primerjavo
Cena 28,50 €

Izšla je nova edicija vodnika po Istri in Kvarnerju, tokrat še bogatejša in obsežnejša, saj se območju pridružujejo plezališča v Gorskem Kotarju in na otokih: Vela Peša, Golubinjak, Vrbovsko, Antovo, Portafortuna, Belove stene, Baška, ter skice za Lubenice, Babino, Osoršćico in Lukovo. Kot vedno se trudimo vsako izdajo izboljšati in dvigniti na še nekoliko višji nivo.

Dodaj na seznam želja

Plezalni vodnik

Novi plezlani vodnik tako sedaj obsega že 36 plezališč in preko 2000 smeri. Posodobljena, na novo poslikana in preverjena so bila tudi vsa ostala plezališča: Kompanj, Krkuž in Balcony, Čiritež, HC, Nugla, Raspadalica, Pandora, Buzetski kanjon, Kamena vrata, Istarske toplice, Čepić, Ponte Porton, Pazin, Dvigrad, Limski kanal, Rovinj, Vinkuran, Rabac, Brseč, Moščenićka draga, Medveja, Vela draga, Kanjon Rječine, Veli vrh in Kamenjak.

Plezalni vodnik je oblečen v bolj trpežno platnico s priročnim trakcem, ki bo prišel prav, saj se je zredil že na poštenih 464 strani. Vsem, ki se zadeva zdi pretežka za tovorjenje pod steno pa bo gotovo všeč, da je v ceno vodnika brezplačno vključena tudi aplikacija Vertical Life, s katero na vašem mobilniku dobite dostop do vseh plezališč v knjigi. Kot ste že vajeni, vodnik natančno, zabavno in informativno pokriva vsa plezališča v regiji, s posodobljenimi ocenami in linijami smeri, od katerih je vsaka označena na foto skici, pogosto iz več kotov.

Plezalni vodnik kombinira panoramske-drone fotografije od daleč z izjemno praktičnimi DOFAP fotografijami pogleda izpod stene, kar je situacija, ki jo kot plezalec tudi vidite, ko iščete smer. Vsebini je dodanih tudi veliko informativnih tekstov o zgodovini, kulinariki in naravi, pa plezalski nasveti, intervjuji s pomembnimi plezalci ter kakšna zabavna zgodba za prosti čas. Vse skupaj dopolnjuje kopica odličnih fotografij in na koncu priročen seznam smeri po plezališčih, ne smemo pa pozabiti tudi na rest day odsek z namigi, kaj se vam splača obiskati in pogledati, ko ne plezate.

V prenovljeni zasnovi bodo na svoj račun prišli tisti s slabšim vidom, saj je pisava občutno zrasla, kot tudi predstavitvena stran in fotografije sten. Opis plezališča je poleg praktičnih ikon razdeljen na pregled vremenskih razmer, stila plezanja, udobja za otroke in varnost ter primernost plezališča z namigi za posamezne nivoje plezalcev, včasih pa ostane kaj prostora tudi za kak zgodovinski utrinek ali anekdoto. Vse smeri na skicah so za lažjo uporabo barvno kodirane po ocenah.

Plezalni vodnik je trojezičen, v slovenščini, angleščini in hrvaščini, s kratkimi prevodi v nemščino, italijanščino in francoščino. Po le nekaj obiskih plezališč iz vodnika vam gotovo ne bo žal, da ste svoje težko prigarane evre vložili v to najpopolnejšo enciklopedijo plezanja po Istri in širše. Vsem dosedanjim uporabnikom pa gre zahvala, da nam s svojo podporo omogočate, da gradimo vizijo vodnika še naprej v korist plezalcev, območja in vseh, ki si delimo ta plezalni raj.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619462515
Leto izdaje 2019
Število strani 464
Dimenzije 15,5 x 21,5
Vezava Mehka
Izdal Corax
Avtor Jurij Ravnik
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Istra in Kvarner - Plezalni vodnik
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Istra in Kvarner - Plezalni vodnik

Cena 28,50 €