Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ivan Cankar

Na zalogi
SKU
978-961-7050-23-3
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Avtor nam v tej knjigi približa Ivana Cankarja v svej njegovi razsežnosti. Opisuje nam, koliko noči je prebedel zaradi branja njegovih del. In da je prišel do spoznanja, da je Ivan Cankar eden izmed naših največjih klasikov.

Dodaj na seznam želja

Ivan Cankar

V sanjah je vsak izmed nas Ivan Cankar. In če bi bil Netflixova serija, bi ga lahko eksali v eni noči. Pa ni. Za eksanje Cankarja – za krokanje z njim – potrebuješ precej več noči. Celo več, kot jih je v njegovi Nini. A sam sem sklenil natanko to: da ga bom eksal kot Neflixovo serijo – od prve pesmi do zadnjega pisma. Skakal sem mu v besedo – on pa meni. To, kar je v knjigi Ivan Cankar: eseji o največjem, je poročilo o tej krokariji.

Marcel Štefančič, jr. je magister filozofije, filmski kritik in esejist, ki je bil do sedaj že štirikrat nominiran za prestižno esejistično Rožančevo nagrado, za knjigo Kdor prej umre, bo dlje mrtev (2014) pa jo je tudi dobil. Je avtor več kot osemdesetih knjig, v katerih se ukvarja z različnimi temami, od zgodovine slovenskega in svetovnega filma, prek družbeno angažiranih problematik, do različnih pop kulturnih literarnih fenomenov, o katerih lahko beremo (tudi) v njegovi knjigi The Greatest Hits. Ob stoletnici Cankarjeve smrti je prebral celoten pisateljev opus in nanj pogledal z očmi 21. stoletja. Ivan Cankar: eseji o največjem je morda najbolj presenetljiva knjiga o Cankarju doslej.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7050-23-3
Leto izdaje 2018
Število strani 557
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Marcel Štefančič jr.
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ivan Cankar
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ivan Cankar

Cena 26,90 €