V vrečki ni artiklov.
Izbrani biseri

Joga

Knjiga Izbrani biseri prinaša izbor Swamijevih predavanj, ki so potekala v letih od 1987 do 1992, vendar pa pri urejanju knjige ni bistven kronološki, ampak vsebinski princip. Danes je joga postala splošno razširjen in pogosto uporabljen termin, pod katerim se skriva večplasten in zelo raztegljiv pomen.

Joga ni samo vrsta zahtevnih položajev in vaj, ki učinkovito ohranjajo dobro zdravje, ampak je bolj kompleksna znanost o telesu, umu, zavesti in duši. Tako jo predstavlja tudi knjiga Izbrani biseri, ki na vsebinsko izredno strnjen, jedrnat način razloži nekaj osnovnih jogijskih pojmov in osvetli temeljne aspekte joge nasploh ter še posebej sistema "Joga v vsakdanjem življenju".

V knjigi z dvanajstimi poglavji izvemo, kaj je joga, kaj je zakon vzroka in posledice oz. zakon karme, kaj je Bhakti – ljubezen in predanost Bogu, kaj je Satsang in zakaj je v duhovnosti tako pomemben, kakšen smisel in pomen ima molitev, kaj je kundalini energija, kako v sebi prebudimo in razvijemo skrite moči, kakšen je pomen polne lune za duhovne iskalce, kaj je mantra in kakšne vrste manter obstajajo. Podrobneje so predstavljene tudi nekatere konkretne jogijske tehnike, npr. meditacija samoanalize in tehnika globoke fizične in umske sprostitve – joga nidra.

Na koncu knjige je na kratko predstavljena tudi naša duhovna jogijska tradicija oz. veriga učiteljev, iz katere izhaja Swamijijevo učenje. Izbrani biseri so napisani v preprostem, vsem razumljivem jeziku, v katerem se lahko prepozna resnična globina pravega modreca in učitelja. Knjiga je zanimiva tako za ljudi, ki potrebujejo prvo informacijo o jogi kot za vse bolj izkušene duhovne iskalce, ki bodo v njej nedvomno našli vedno novo, še kako potrebno inspiracijo. (Recenzija: Irena Cerar)

"Joga v vsakdanjem življenju" nam pomaga, da razumemo sebe, da razvijamo razumevanje in ljubezen do vseh živih bitij in da spoznamo namen in cilj človeškega življenja.

961-90695-0-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/i/z/izbrani-biseri.jpg 961-90695-0-1
7 EUR 2021-03-11 Zaloga: Na zalogi

Izbrani biseri

Zbirka kratkih in zelo berljivih zapisov predavanj Vishwagurujija na različne teme, med drugim tudi o meditaciji, karmi, mantri, molitvi, satsangu, joga nidri ...
Cena: 7,00 €

Podrobnosti artikla Izbrani biseri

ISBN 961-90695-0-1
Leto izdaje 1999
Število strani 110
Dimenzije 14,5 x 10,5
Vezava Mehka vezava
Izdal DNM
Avtor Paramhans Swami Maheshwarananda

O avtorju Izbrani biseri

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda

Paramhans Swami Maheshwarananda ali na kratko Swamiji se je rodil v Rajasthanu v severozahodnem delu Indije, od leta 1972 pa živi in dela v Evropi. Svoje življenje je posvetil nesebičnemu delu za vsa živa bitja. Dolga leta se je seznanjal z zahodnjaškim načinom življenja in s problemi moderne civilizacije. Dodobra je spoznal prekletstvo zahodnjakov: psihosomatske posledice napačnega načina življenja, stres, strah pred življenjem, duševne bolezni. In tako je v skladu z izvirnim naukom joge oblikoval celovit (holistični) sistem z imenom “Joga v vsakdanjem življenju”, ki je namenjen modernemu človeku. Indijski guru je svetovni popotnik in poznajo ga v mnogih državah: v Avstriji, Nemčiji, Sloveniji, Italiji, Švici, na Madžarskem, v vseh republikah bivše Jugoslavije, na Češkem in Slovaškem, V Veliki Britaniji, Kanadi, ZDA, Avstarliji in Novi Zelandiji.

Več o Paramhans Swami Maheshwarananda

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).