Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Iznajdba narave

Na zalogi
SKU
9789616954945
Dodaj v primerjavo
Cena 28,90 €

Pustolovščine Alexandra von Humboldta, izgubljenega junaka znanosti. Zgodovinarka in pisateljica Andrea Wulf nas v Iznajdbi narave, enkratni mešanici biografije, zgodovine znanosti, družbeno angažirane freske in potopisne študije, popelje v življenje in delo naravoslovca in raziskovalca Alexandra von Humboldta (1769–1859).

Dodaj na seznam želja

Človekov vpliv na spremembe v naravi.

V knjigi Wulfova pojasni, kako je začetnik biogeografije, znanosti, ki združuje vedo o rastlinju in geografiji, s svojim prodornim raziskovanjem narave v temelju spremenil takratno razumevanje narave, znanosti in evolucijske teorije predvsem z idejo o naravi kot kompleksnem ter medsebojno urejenem in povezanem sistemu. Humboldt je šel v svoji drznosti celo tako daleč, da je napovedal, da bo človekov poseg v naravo ključnega pomena za globalno spreminjanje klimatskih razmer.

»Humboldt je scela predrugačil način, kako vidimo svet narave.« 

Wulfova v tej briljantno napisani in večkrat nagrajeni knjigi postavi Humboldta tudi v širši družbeni kontekst njegovega časa in sodobnikov. Opiše njegove odnose z znanimi političnimi aktivisti takratnega časa, kot sta bila Simón Bolívar in Thomas Jefferson, ter njegove vplive na druge velike osebnosti iz druge polovice 18. oziroma prve polovice 19. stoletja, kot so bili Darwin, Goethe, Thoreau in drugi.

Vpliv knjige Iznajdba narave se čuti še danes

Iznajdba narave je velika knjiga o času in človeku, ki je zasnoval izvirne ideje, ki nas spremljajo in v veliki meri vplivajo na razmišljanje človeštva še danes.

O KNJIGI SO DEJALI:

»Vznemirljiva pustolovščina!« – Bill Bryson
»Vrhunska biografija!« – The Economist
»Briljantno!« – Sunday Express

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616954945
Leto izdaje 2017
Število strani 680
Dimenzije 15,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Andrea Wulf
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Iznajdba narave
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Iznajdba narave

Cena 28,90 €