V vrečki ni artiklov.

Izviri - Meditacije življenja

Izviri - Meditacije življenja Anthony De Mello

Anthony de Mello je izkušen duhovni voditelj, pisec več uspešnic. Njegova nova knjiga je namenjena vsem ljudem, vseh duhovnih smeri, vernim, nevernim, iskalcem, ateistom… 
 
Cena: 11,00 €

Podrobnosti artikla

ISBN 978-961-6748-15-5
Leto izdaje 2011
Število strani 238
Dimenzije 20,0 x 10,5
Avtor Anthony De Mello
Vezava Mehka
Izdal Založba Dravlje
Kategorija Afirmacije

O avtorju

   

Anthony de Mello (1931-1987) je bil Indijski jezuit, mistik in duhovni pisatelj.

Rojen v Santa Cruzu v Indiji v katoliški družini. Že od ranega otroštva se je želel pridružiti jezuitom. Na srednji šoli, ki so jo vodili jezuiti, se je izkazal kot dober učenec, še posebej nadarjen za medčloveške odnose. Rad so ga imeli sošolci in učitelji. Kljub nasprotovanju staršev se je z nedopolnjenimi šestnajstimi leti pridružil jezuitom v Bombayu.

V Španiji je študiral filozofijo, v Indiji pa teologijo. Leta 1961 je bil posvečen v duhovnika. Po diplomi je v ZDA študiral psihologijo. Gladko je govoril dva indijska jezika, angleško in špansko. V Rimu se je dokončno zaobljubil leta 1965. V Indiji je opravljal različna služenja. Leta 1972 je ustanovil in vodil Inštitut za pastoralno svetovanje in duhovnost, pozneje preimenovan v Inštitut Sadhana  (»pot do Boga«). Umrl je nenadne smrti, na potovanju v New Yorku.

Na začetku jezuitskega služenja je pojmoval katoliško doktrino precej dobesedno, sčasoma pa je prerasel rigidnost in začel širiti srčno duhovnost. Do konca je bil lojalen cerkvi in ljubljenemu jezuitskemu redu, čeprav je njegovo pisanje presegalo vsakršne okvire organizirane religije. Združeval je krščanske koncepte z vzhodnjaškimi tradicijami, sodobno psihologijo in duhovne vaje Ignacija Lojolskega, ustanovitelja jezuitskega reda. Želel je narediti katoliško cerkev res KATOLIŠKO, namenjeno vsem ljudem, kristjanom, nekristjanom in dvomljivcem.

Potoval je po celem svetu, pisal duhovne knjige, vodil duhovne vaje in seminarje. Njegove knjige so hitro postale uspešnice, ne samo pri katolikih, ampak pri ljudeh vseh verstev sveta kot tudi pri tistih, ki ne pripadajo nobeni organizirani religiji. Prevedene so v več kot dvajset jezikov. Uspeh njegovih knjig in videokaset s predavanji, ki pogosto presegajo katoliško doktrino, je po njegovi smrti sprožil poskuse nekaterih vatikanskih kardinalov, da bi prepovedali izdajanje de Mellovih knjig.

De Mello je ljubil zgodbe: »Najkrajša razdalja med človekom in resnico je zgodba.«  Njegova predavanja in seminarji so pri mnogih ljudeh povzročili globoke notranje spremembe. Bil je zabavljač, pripovedovalec zgodb in izzivalec. Prikazoval je reči na neobičajne načine in vodil ljudi, da so prišli v stik sami s seboj in mnogi so poročali o doživetju globokega notranjega miru. Vedel je, da raje kot veliko besed o Bogu, ljudje želijo začutiti Boga.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).

Oglejte si tudi