V vrečki ni artiklov.

Izvor

Izvor Dan Brown

Nova knjiga Dana Browna, avtorja uspešnice Da Vincijeva šifra.
 
Cena: 34,99 €

Podrobnosti artikla

ISBN 9789610150282
Leto izdaje 2017
Število strani 464
Dimenzije 24,5 x 16,5
Avtor Dan Brown
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Kategorija Grozljivi, srhljivi

O avtorju

 

Dan Brown (1964) je ameriški pisatelj, ki je diplomiral na Phillipsovi akademiji v Exetru (Phillips Exeter Academy), kje je bil kot profesor matematike zaposlen tudi njegov oče. Kasneje se je vpisal na Amherstov kolidž (Amherst College), kjer je diplomiral leta 1986. Na Phillipsovi akademiji se je naučil britanske angleščine, ker je hotel postati poklicni pisec. Ima ženo Blythe, ki je umetnostna zgodovinarka in slikarka. Njen vpliv se čuti v prodajni uspešnici Da Vincijeva šifra. Brown se zanima za kriptologijo, šifrirne ključe in kode, ki se neprestano pojavljajo v njegovih zgodbah.

Je avtor večih svetovnih uspešnic, med drugim tudi Da Vincijeve šifre, ki je postala ena najbolje prodajanih knjig vseh časov. Time Magazine ga je proglasil za enega izmed 100 najbolj vplivnih oseb na svetu. Liki, ki nastopajo v njegovih delih pogosto nosijo imena, ki izvirajo iz realnega sveta. Robert Langdon je dobil ime po Johnu Langdonu, umetniku, ki je naredil ambigrame za naslovnico knjige Angeli in demoni.

"V svojih knjigah delam nekaj zelo namernega in posebnega. To je, da ko pripovedujem zgodbo, povezujem dejstva in fikcijo v moderen in učinkovit slog. Nekateri razumejo, kaj počnem in berejo moje knjige, kot bi bili na vlaku, na dolgi, udobni vožnji; spet drugi raje segajo po knjigah drugih avtorjev." (Today Show, sept. 2009)

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).