V vrečki ni artiklov.

James Redfield

ames Redfield (1950) je bil rojen v Alabami. Po študiju sociologije in vzhodne filozofije na Univerzi v Auburnu, je 15 let delal kot terapevt z zlorabljenimi in težavnimi mladostniki. Že v tem času se je priključil »gibanju za človeški potencial«, kjer je tudi razvijal ideje, ki so postale kasneje osnova njegovih knjig.

Prvi roman, Celestinsko prerokbo, je najprej izdal v samozaložbi. Knjiga je postala ena največjih uspešnic našega časa, rekordno dolgo je zasedala vrhove lestvic najbolj prodajanih knjig širom po svetu, po njej so leta 2006 posneli tudi film. Tudi njegove naslednje knjige so pri bralcih naletele na pozitiven odziv. James sporočilo Celestinske prerokbe širi med številne poslušalce tudi na predavanjih, aktiven je v gibanjih za ohranitev okolja, je tudi pobudnik projekta »globalna molitev«, ki združuje tisoče ljudi v meditaciji za pozitivne spremembe.

Za svoje romane in delovanje je prejel številne nagrade in priznanja.


James Redfield

James Redfield je ameriški avtor, predavatelj, scenarist in filmski producent. Najbolj poznan je po romanu Celestinska prerokba.

James Redfield je odraščal na podeželju v bližini Birminghama v Alabami. Študiral je vzhodne filozofije, vključno s taoizmom in zenom, medtem ko je študiral sociologijo na univerzi Auburn. Pozneje je James Redfield magistriral iz svetovanja in več kot 15 let preživel kot terapevt za zlorabljene mladostnike. V tem času je bil vpet v gibanje človeškega potenciala in se nanj obrnil zaradi teorij o intuiciji in psihičnih pojavih, ki bi pomagali njegovim strankam.

Leta 1989 je James Redfield zapustil službo terapevta, da bi redno pisal, in se začel zanimti za interaktivno psihologijo, vzhodno in zahodno filozofijo, znanost, futurizem, ekologijo, zgodovino in mistiko.

James Redfield je leta 1992 v samozaložbi objavil svoj prvi roman Celestinska prerokba. Knjiga se je hitro povzpela na 1. mesto na lestvici New York Timesa. Glede na Publishing Trends je bila Celestinska prerokba številka 1 mednarodne uspešnice leta 1996 (št. 2 leta 1995). Roman je več kot 3 leta preživel na seznamu najboljših New York Timesa. Od maja 2005 je bila Celestinska prerokba prodana v več kot 20 milijonih izvodih po vsem svetu in prevedena v 34 jezikov. Leta 1996 je nadaljevanje Deseto spoznanje postalo nova uspešnica. Obe knjigi sta skupaj preživeli 74 tednov na seznamu najbolj prodajanih New York Timesa.

James Redfield je v svojem nefiktivnem delu Celestine Vision raziskal zgodovinsko in znanstveno ozadje "nastajajoče duhovnosti", o kateri so govorili v njegovih romanih. Serija pustolovskih prispodob Celestine se je nadaljevala leta 1999 z objavo knjige Skrivnost šambhale. Leta 2002 se je James Redfieldpridružil avtorju Michaelu Murphyju in filmski ustvarjalki Sylviji Timbers pri skupnem nefiktivnem delu z naslovomGod And The Evolving Universe.

Oktobra 1997 je James Redfield na XXIII mednarodni konferenci Pio Manzu v Riminiju v Italiji prejel medaljo predsedstva italijanskega senata. Spomladi 2000 se je James Redfield pridružil Millardu Fullerju, ustanovitelju Habitat For Humanity, kot edini prejemnik priznanj Humanitarnost leta. Dva meseca kasneje je James Redfield od Mednarodne zveze za novo misel prejel še eno nagrado za humanitarno delo leta. Marca 2004 je James Redfield od organizacije Wisdom Media Group prejel nagrado World View za vključitev razprave o naravi človeškega bivanja in za njegova stalna prizadevanja in prispevke k izboljšanju človeštva.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani