V vrečki ni artiklov.

Jason Gregory

JASON GREGORY je avtor, filozof in učitelj, ki se je specializiral za zahodno in vzhodno filozofijo, primerjalno religiologijo, psihologijo, kognitivno znanost, metafiziko in starodavne kulture. Je avtor knjig »Kako postimo um«, »Razsvetljenje zdaj« in »Znanost ter praksa ponižnosti« (prosti prevodi naslovov v slovenski jezik, op. p.). Že več let živi v Aziji, kjer proučuje tradicionalne duhovne tradicije Vzhoda. 


Živel je že v Indiji, kjer je proučeval hindujski šoli vedanto in tradicionalno jogo ter budistični šoli mahajane in zena. Med bivanjem v Nepalu je raziskoval vadžrajano in tibetanski budizem. Prebival je tudi v Južni Koreji, kjer se je poglobil v korejski budizem, konfucionizem, neo-konfucionizem in taoizem. Živel je tudi na Tajskem, kjer je raziskoval teravadski budizem in njegovo samostansko gozdno tradicijo, obenem pa se podajal na številna raziskovalna potovanja v templje in samostane v Kambodži, Laosu, Mjanmarju in Vietnamu. Dodobra je prečesal več kot 15 držav. 

Pri svojem delu se ukvarja predvsem s tem, kako lahko vzhodna modrost pomaga sodobnemu človeku zaživeti bolj optimalno in spokojno. Jason po vsem svetu predava o Vzhodu, znanosti uma in metodah ter praksah, po katerih poznamo Vzhod, ljudem pa razlaga tudi, kako vzhodnjaška filozofija ni zdravilo samo za um, ampak tudi za kulturne, družbene in verske težave na svetu. Obiščite njegovo spletno stran na www.jasongregory.org.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani