V vrečki ni artiklov.
Jaz. Tina.

Tina Maze

Biografski roman JAZ. TINA. je nastajal najprej kot dnevniški zapisi Tine Maze, v katere je izlila svoje dvome, čustva in misli, ki jih dopolnjujejo refleksije in razmišljanja znanega slovenskega športnega novinarja Vita Divca. Gre za globoko osebno pripoved, kjer se življenjska zgodba, življenjska tekma s premagovanjem same sebe, prepleta s pisanjem športne zgodovine.
Vito Divac jo je na tej poti spremljal od samega začetka uspešne smučarske kariere. Iz iskrenega prijateljstva je nastala najprej ideja in nato biografski roman.

Ko se je odločila, da bo zaključila svojo uspešno smučarsko kariero in pričela z novimi življenjskimi izzivi, z novimi poglavji, je dozorela tudi odločitev, da z nami, bralci, deli globoko osebno zgodbo. Zapisi, razpeti med razmišljanjem, čustvovanjem in notranjimi boji, osvetljujejo ne le izjemno pot in dosežke, temveč tudi kompleksno in izjemno osebnost, ki se je na tej poti oblikovala v to, kar danes je: ne le Tina in ne samo Maze, ampak Tina Maze.

Na začetku romana Tina maze zapiše:
»Če niste pripravljeni na vse, zares vse, raje zaprite knjigo. Ni vse lepo, kar se sveti!«

Ste pripravljeni na resnično Tino Maze? 

»Bila sem močna kot bik. Ko sem se v svoji tišini 
popolne osredotočenosti pognala po progi, je čas zbledel. Bila sem v drugi časovni razsežnosti. V moji glavi ni bilo nič drugega kot jaz in moje bitje. To je najlepši del športa. Ta otroška igra odraslega človeka, ko si enostavno ne sme dovoliti nič drugega, kot da je to, kar je – sam, spontan, iskren. To je čas popolne harmonije duha in telesa, ko mu je dovoljeno skoraj vse.«

»Na smučišču dejansko nikoli nisem sama, četudi si to zelo želim. Prijateljici Strah in Dolores oziroma Bolečina sta vedno z menoj. Prva vselej pride na obisk, ko si to najmanj želim. Neverjetno je, kako se rada norčuje iz mene. Druga pride občasno, ampak je trmasta in presneto potrpežljiva.«

(Odlomka iz knjige Jaz. Tina.)

9789610208624 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/j/a/jaz-tina.jpg 9789610208624
26.01 EUR 2020-12-04 Zaloga: Na zalogi
-10%

Jaz. Tina.

Jaz. Tina. Tina Maze Vito Divac

Biografski roman

Jaz. Tina. je biografski roman, ki sta ga spisala življenje in značaj najboljše alpske smučarke v zgodovini Slovenije. Vendar ni običajen biografski roman. Kot je izjemna in edinstvena Tina Maze, je izjemna tudi knjiga, ki nam jo prvič približa v luči, kakršne je do sedaj nismo poznali.

Vroča cena: 26,01 €

Prihranek: 2,89 € (10%)

Redna cena: 28,90 €

Podrobnosti artikla Jaz. Tina.

ISBN 9789610208624
Leto izdaje 2018
Število strani 296
Dimenzije 23,0 x 14,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba DZS
Avtor Tina Maze
Vito Divac

O avtorju Jaz. Tina.

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).