V vrečki ni artiklov.

Jerneja Jošar

Jerneja Jošar, po poklicu agronomka, je vrtnarka, ki si je svoj vrtnarski dom ustvarila na obrobju Ljubljane, v zeleni oazi sredi betonskega mesta. Svoje 20-letne vrtnarske izkušnje je strnila v temeljno knjigo o ekološkem vrtnarjenju, primerni tako za začetnike kot za tiste bolj izkušene.

Jerneja Jošar

Jerneja Jošar je avtorica knjižnih uspešnic Vrtnarimo z Jernejo in Ekološko vrtnarjenje za vsakogar, Moj vrt je lahko balkon in drugih priročnikov za vrtnarjenje. Jerneja Jošar je izrazito ekološko usmerjena vrtnarka, ki uči o tem, kako vrtnariti na trajnosten, z naravo povezan način.

Leta 1971 rojena univerzitetna diplomirana inženirka agronomije iz Murske Sobote Jerneja Jošar že več kot 20 let deluje na različnih ekoloških in razvojnih projektih. Znanje in izkušnje z rastlinami si je Jerneja Jošar že kot srednješolka in študentka pridobivala ob delu v vrtnarijah in vrtnih centrih. Po končanem študiju je Jerneja Jošar nekaj let vodila vrtni center s podružnicami. Kasneje je delala na različnih ekoloških in razvojnih projektih. Jerneja Jošar je bila več let organizatorka in vodja programa na terapevtski ekološki kmetiji.

Jerneja Jošar s svojim podjetjem ureja in načrtuje vrtove po načelih ekološkega trajnostnega gojenja rastlin. S svetovanjem na terenu poskuša strankam približati ekološki način gojenja tako vrtnin, sadnih rastlin, kot tudi okrasnih rastlin.

Pri svojem delu Jerneja Jošar združuje pravila, ki veljajo v permakulturi in biodinamiki. Prav tako svetuje pri pravilni izbiri in razporeditvi sobnih rastlin, ki čistijo zrak v prostoru, ter oskrbi le-teh brez kemičnih gnojil in zaščitnih sredstev. Jerneja Jošar piše tudi članke in predava.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani