Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

.Jezik Boga

Ni več v prodaji
SKU
978-961-278-447-8
Vroča cena 19,95 €
Prihranek 8,55 € (-30%)
Redna cena 28,50 €

Eden najuglednejših svetovnih znanstvenikov obravnava odnos med znanostjo in religijo z razumom in spoštovanjem. Mešanico jasnih tehničnih razlag in osebnih opažanj prežema avtorjeva intelektualna in duhovna poštenost. Avtor na lahko berljiv način predstavlja, kako znanost potrjuje pogled na svet, v katerem Bog ni samo navzoč, ampak v njem dejavno tudi deluje.

Dodaj na seznam želja

Vera

Pričujoča knjiga je razumljivo, zanimivo in občudovanja vredno pričevanje vere uglednega znanstvenika, ki je sam prehodil pot iskanja od brezbrižnosti do vere, preko ateizma do krščanstva. Pride do spoznanja, da ni nasprotja med znanostjo in vero, a se ne ustavi pri tem, temveč išče rodovitno sožitje in harmonijo med dvema dejavnostma človeškega uma. V svojem življenju in razmišljanju najde to sožitje ter odkrije, da se vera in znanost dopolnjujeta in skupaj prinašata tako intelektualno kot duhovno bogastvo. Svojo izkušnjo iskanja, odkrivanja in spoznavanja želi deliti z znanstveniki, verniki in neverniki, z vsemi, ki jih zanima razmerje med vero in znanostjo.

Večina vernikov noče poslušati ateističnega znanstvenika, ki pravi, da je ideja Boga mit, ustvarjen za to, da bi pojasnil, česar ljudje ne razumejo, akademskih ateistov pa ravno tako ne zanimajo znanstvena predavanja dobesednih razlagalcev Svetega pisma. Toda Collins ima tako osnovo kot željo, da bi pokazal tretjo pot. /.../. Collins vztraja pri prekrivanju in prepletanju [znanosti in vere].

Time

Nihče ne ve bolje od Collinsa, kako preprosto je lahko znanstveniku igrati Boga. On je najbrž najboljši genetik na svetu, človek, ki je vodil poskuse, da bi dešifrirali človeško DNK, obenem pa je razvijal revolucionarno metodo iskanja genov za bolezni. /.../. V svoji provokativni knjigi Jezik Boga spaja svojo krščansko vero z razumnim empirizmom tako, kot bi si upali le redki svetovno znani znanstveniki.
The Express

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-278-447-8
Leto izdaje 2019
Število strani 292
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Mohorjeva založba
Avtor Collins S. Francis
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:.Jezik Boga
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

.Jezik Boga

Vroča cena 19,95 €
Prihranek 8,55 € (-30%)
Redna cena 28,50 €