V vrečki ni artiklov.
Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi

Načelo "Napiši sporočilo in povedal ti bom, kdo si" velja tako za poslovno kot zasebno okolje vsakega človeka. Prav vsak pisni izdelek je ogledalo posameznika in organizacije, ki jo ta predstavlja. V knjigi Jezikovna odličnost najdete najpomembnejša pravopisna in slovnična pravila ter namige s področja jezikovnega bontona, ki vam bodo v pomoč pri pisanju različnih besedilnih vrst ter elektronskih sporočil. Posebno poglavje je namenjeno prav v današnjem času najpogostejšemu načinu pisnega sporočanja – netiketi.

Slovenščina je namreč živ jezik in pravila ter priporočila se skozi čas spreminjajo. Hmmm, le kako je na primer s »staro« trditvijo, da (le) pred ki, ko, ker, da, če (vedno) vejica skače? 
Možnosti za napredek, razvoj in učenje ter izpopolnjevanje so neskončne. Prepoznajo jih tisti, ki jim je mar za odličnost. Naj k tej prispevajo tudi namigi in uporabni primeri za jezikovno ustreznost. 
Verjamem, da je na nobeni pisalni mizi ne bo prekril prah. 
- Irena Potočar Papež

Jezik je naša vizitka, je povedal prof. Janko Moder, navdušen jezikoslovec in častilec slovenskega jezika. In kdor želi preveriti, prečistiti, posodobiti svojo jezikovno vizitko, naj se poglobi v priročnik Jezikovna odličnost Irene Potočar Papež. V njem najde pišoči vse, kar potrebuje za znanje o kakovostnem uradovalnem ustnem in pisnem sporočanju.
Naslov Jezikovna odličnost je nadvse ustrezen. Strokovnost, izbrano besedje in živahna pripoved so njene odlike. V priročniku nam niso na voljo le pravopisni, slovnični in slogovni nasveti (Ste vedeli, da imamo poleg odstotka tudi odtisoček?), ampak tudi izčrpno pojasnilo, kakšen je pravi dopis. Z veseljem ugotavljam, da bo študij Jezikovne odličnosti razširil in poglobil našo vsakodnevno sporočanjsko omiko, s tem pa tudi naše odnose. 
- Danica Cedilnik, avtorica jezikovnega priročnika Cikcak po pravopisu

NEKAJ JEZIKOVNIH DROBTINIC IZ VSEBINE: 
- Raba male in velike začetnice pri zapisovanju praznikov, dokumentov, oddelkov … 
- Razlika med pomišljajem in vezajem 
- Pisanje skupaj, narazen, z vezajem 
- Kaj vse moramo vedeti pri zapisu imena in priimka? 
- Zapis datuma in ure 
- Jezikovni bonton pri podpisovanju 
- Netiketa (jezikovna pravila in bonton pri pisanju elektronske pošte) 

VSEBINA: 
- Uvod 
- Prvi vtis 
- Splošno o pisnem sporočanju 
- Dopis 
- Vabilo 
- Netiketa 
- Jezikovni bonton 
- Velika in mala začetnica 
- Ločila in nekateri znaki 
- Še nekaj jezikovnih namigov 
- Slogovna prva pomoč 
- Vaje in rešitve 
- Pojasnila 
- Literatura in viri

9789612850005 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/9/7/9789612850005.jpg 9789612850005
38 EUR 2021-08-08 Zaloga: Na zalogi

Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi

Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi Irena Potočar Papež

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 190 zlatnikov = 1,90 €.
Načelo "Napiši sporočilo in povedal ti bom, kdo si" velja tako za poslovno kot zasebno okolje vsakega človeka. Prav vsak pisni izdelek je ogledalo posameznika in organizacije, ki jo ta predstavlja. V knjigi Jezikovna odličnost najdete najpomembnejša pravopisna in slovnična pravila ter namige s področja jezikovnega bontona, ki vam bodo v pomoč pri pisanju različnih besedilnih vrst ter elektronskih sporočil. Posebno poglavje je namenjeno prav v današnjem času najpogostejšemu načinu pisnega sporočanja – netiketi.Slovenščina je namreč živ jez...
Cena: 38,00 €

Podrobnosti artikla Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi

ISBN 9789612850005
Leto izdaje 2015
Število strani 136
Dimenzije 15,3 x 22,8
Vezava Trda vezava
Izdal Peresa
Avtor Irena Potočar Papež

O avtorju Jezikovna odličnost - Priročnik na vsaki pisalni mizi

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).