V vrečki ni artiklov.

Jhenah Telyndru


Jhenah Telyndru iz New Yorka je magistrirala iz keltskih študij na univerzi Trinity St. David v Walesu, pred tem pa je diplomirala iz arheologije. Jhenah je ustanoviteljica mednarodne ženske organizacije za keltske misterije, Avalonskega sestrstva. Vodi štiridnevne oddihe vsepovsod po Severni Ameriki in Veliki Britaniji, prireja pa tudi romanja na svete kraje na Britanskem otočju in Irskem prek turistične agencije Mythic Seeker Tours (Ogledi za iskalce mitičnega). Pogosto predava in gostuje na različnih akademskih konferencah, verskih simpozijih, ženskih duhovnih srečanjih in poganskih festivalih. Jhenah že več kot 25 let deluje kot svečenica avalonske tradicije in se je leta 1986 pridružila vrstam poganov. 

Jhenah Telyndru

Jhenah Telyndru se je vedno čutila poklicano, da bi plesala od veselja v tistem mejnem prostoru, ki je prepreden z zgodovino in miti, individualnostjo in kolektivnostjo, videnim in nevidnim.

Prepleta ustvarjalno mistiko z zavestnim soustvarjanjem prihodnosti, obenem pa se potaplja v brezčutno proučevanje preteklosti. Jhenah Telyndru je prepričana, da je pot med preteklostjo in prihodnostjo tam, kjer se razkrivajo skrivnosti in kjer se zgodi prava magija. 

Jhenah Telyndru je magistrirala iz keltskih študij in diplomirala iz arheologije. Je ustanoviteljica mednarodne ženske organizacije za keltske misterije, Avalonsko sestrstvo in deluje kot akademska dekanka in glavna inštruktorica Avalonskega teološkega semenišča. 

Vodi štiridnevne oddihe vsepovsod po Severni Ameriki in Veliki Britaniji, organizira pa tudi romanja na svete kraje na Britanskem otočju in Irskem preko turistične agencije Mythic Seeker Tours (Ogledi za iskalce mitičnega).

Je pogosta predavateljica in gostujoča govornica na akademskih konferencah, verskih simpozijih, ženskih duhovnih srečanjih in poganskih festivalih. Jhenah Telyndru je že skoraj 30 let posvečena delu Svetega otoka, v gibanju Boginja za duhovnost pa je dejavna od leta 1986. 

Dela Jhenah Telyndru: Avalon v nas samih, The Avalonian Oracle: Spiritual Wisdom from the Holy Isle, Rhiannon: Divine Queen of the Celtic Britons and The Mythic Moons of Avalon: Lunar in Herbal Wisdom From the Island of Healing. 

Njeno pisanje je bilo predstavljeno v leposlovnih in neleposlovnih zbirkah; periodičnih publikacijah, vključno s PanGaia, SageWoman, The Beltane Papers, Circle Magazine in The Tor Stone. 

Poleg formalnih študij, si Jhenah Telyndru nenehno prizadeva za nadaljnje raziskovanje razumevanja Vesolja, hermetične znanosti, kabalistično filozofijo, transpersonalno astrologijo, arhetipski tarot in globinsko psihologijo.

Naraščajoče Padajoče
po strani

Naraščajoče Padajoče
po strani